160 km uzunluğunda bir hava sahası hayal edelim bunun bir ucuna 3 tane f-35, 4 tane hayır,6 tane f-16 koyalım.F35 lerin gelişmiş radar kabileyeti sayesinde F-16 ya ilk radar kilidini atıp,saldırısını yapar ve üsse geri döner.Yunanistan F-35 alması durumunda Türk jetleri rahat rahat dolaşamayacaktır.J20 çok başarılı bir jet, F-22 Raptor ise görünmezlikte neredeyse 1 numara. F35 güncel olmasına karşın manevra ve tırmanma kabiliyeti diğer iki uçağa göre az ben J20 diyorum. Üstte bir arkadaş F35'ler hakkında çok yerinde bir yorum yapmış ancak kaçırdığı bir şey var. F35'ler radar, silah, yakıt kapasitesi olarak F16'lardan önde ancak; F16'lar F35'lerden daha hafif, daha yüksek manevra ve tırmanma hızına sahip. Üstelik bizim pilotlarımız F16'ya aşina. F35 karşısında it dalaşında başarılı olabileceğimize inanıyorum ben.
Tabii ki türk jetlerinin it dalaşına girebilmesi için F-35 lere yaklaşabilmesi lazım,ama yaklaşabilirse... Ama şunu da söylemem gerek TFX ordumuzun envanterine girdikten sonra eski denge yerine gelecektir.Amerika bize F-35 leri teslim edecek ama ne zaman verir bilemiyorum bir bakarsınız TFX'i üretmememiz için bir propaganda olarak kullanır,zamanında bize bunu birçok kez yaptılar.F35 karşısında it dalaşında başarılı olabileceğimize inanıyorum ben.
Son düzenleme: