F/P Depolama önerisi

2565

Uzman
Makaleler
1
Kaliteli ama ucuz olan bir depolama arayışındayım. Diyeceksiniz ki "Ucuza kalite nasıl arıyorsun?"
Şöyle ki depolama alnından taviz verip kaliteli bir şey istiyorum. Yani ucuz 1 TB'yi 500 TL'ye alabiliyorsam ucuz kalitelide 100 GB'yi 500 TL'ye almak isterim.
Umarım anlatabilmişimdir. Sürekli hareket halinde olduğum için HDD istemiyorum. SD/MicroSD (hızlı versiyonlarından) kart olabilir. NVMe SSD'de istemiyorum. Düz SATA 3 SSD işimi görür. Kalıcı depolama için istiyorum. İşletim sistemi gibi anlık hız isteyen şeyler için kullanmayacağım. Uzun süre dayatsın beni yeter.
Bütçe 1000 TL.

Harici mi dahili mi istiyorsun? Sürekli hareket halindeyim demişsin ama ondan sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz SATA 3 SSD işimi görür.
Türkiye'de artık SATA SSD piyasası çöplük gibi. ₺1.000 bütçe belirtmişsiniz, özellikle bu bütçedeki ürünlerin %99'u çöpten ibaret.

Giriş seviye bir disk ama iş görür:

Biraz daha para vereyim kaliteli olsun dersen buna bak:

KC600'de çok fazla sahte üretim var. O yüzden dikkat etmek lazım. Satıcı ''arthurbilgisayar'' diye bir yer, açıkçası bana pek güven vermedi.

Bir de WD Blue 3D NAND modeli var ancak ona da baktım, satıcısı ''pcking'' adı altında ''ENC'' imiş. ''ENC'' bayağı sahte disk satıyor, o yüzden hiç önermedim.

Türkiye'de artık SATA SSD piyasası çöplük gibi. ₺1.000 bütçe belirtmişsiniz, özellikle bu bütçedeki ürünlerin %99'u çöpten ibaret.

Haklısınız ama param yok ne yapayım.

1000 TL'yi aşmadıkça sorun yok 2.sini alacağım. Kingston bilindik marka, Apacer hiç duymadım. Önerileriniz için teşekkürler. Bir taraftan da sahte almaktan korktuğum için öneri konusu açtım. Akakçe'den 128 GB'likleri araştırıken aynı fiyata 1 TB'lik falan satıyorlar yorumlar zaten dosyalarım silindi yazılarıyla dolu.

128 GB diske 1.000 TL para vermeyin. Apacer güvenilir bir marka, o yönde şüpheniz olmasın. Kingston KC600'ü tavsiye ederim, iyi bir disk ancak dediğim gibi satıcısına dikkat edin.
Tamam bakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…