ACN

Uzman
Merhaba 1440x900p Casper926W modelli 75Hz bir monitör kullanıyorum.

Bugün monitörde bir tuhaflık fark ettim özellikle kırmızı renklerde aşırı derece parazit vardı. Monitörü 60Hz'ye alınca tamamen kayboluyor.

Fakat tekrar 75Hz'ye alınca parazitler geri geliyordu. Farklı bir güç kablosu denedim fakat alakası yoktu ekran kartının diğer portlarını denedim durum tamamen aynı.

Dark marka VGA to DP dönüştürücü kullanıyorum bunu söküp ekrandaki ucu dönüştürücüye dönüştürücede ki ucu ekrana taktım önce tekrar biraz yaptı sonra tamamen kesildi.

Şu an yapmıyor ama neden böyle yaptığını çözemedim kablolarla oynadığımda düzelmemişti fakat kabloyu ekran kartından çıkarıp biraz dinlendirip takınca 3-5 dakika olmuyordu sonra tekrar oluyordu.

Benim ilk şüphelendiğim şey VGA kablosu muhtemelen çok eski olduğu için 75Hz alınca karıncalanma yapıyor diye tahmin ediyorum. Fakat arada yapıyor arada yapmıyor bu kafamı karıştırdı biraz.

Denemek için düzgün bir VGA kablosu almayı planlıyorum deneyip memnun kaldığınız kabloları önerir misiniz lütfen?

Görsel bıraktım fakat görseli telefondan çektim çünkü SS alınca görünmüyor bu dalgalar. (pek net görünmüyor ama böyle dalga dalga oluyor gibi)

(Bu arada monitör 60Hz normalde ama 75Hz verebiliyor overclock gibi bir durum söz konusu monitör normalde floresandı ben LED'e çevirdim)

Dosya Ekleri

• rsf.webp
    rsf.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında aynısı 190VW Philips monitörümde yapardım, bunlar pek o işlere gelecek paneller değiller tavsiye etmem. 60 Hz kullanmaya devam et.