Araştırdım, NVMe SSD'lerde ömrü uzatıyormuş ve performansı iyi oluyormuş. Ancak elektrik kesintisinde veri kaybı olabilirmiş. Normal bir kullanıcıya gerek var mı?
F2FS Android gibi genelde "Read-Only" olması gereken partition'larda kullanılıyor. Bununla sınırlı değil, bunun için tasarlanmadı ve bilgisayarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat kullandığınız bilgisayarların üzerinde diğer FS'ler yerine kullanmanızı gerektirecek bir durum yok.
F2FS Android gibi genelde "Read-Only" olması gereken partition'larda kullanılıyor. Bununla sınırlı değil, bunun için tasarlanmadı ve bilgisayarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat kullandığınız bilgisayarların üzerinde diğer FS'ler yerine kullanmanızı gerektirecek bir durum yok.
F2FS Android gibi genelde "Read-Only" olması gereken Partition'larda kullanılıyor. Bununla sınırlı değil, bunun için tasarlanmadı ve bilgisayarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat kullandığınız bilgisayarların üzerinde diğer FS'ler yerine kullanmanızı gerektirecek bir durum yok.
Arch Wiki bilgileri guncel degil. Su anda F2FS en stabil ve en performansli dosya sistemlerinden birisi 2021 yilindan beri butun partitionlarimda kullanıyorum XFS'den kesinlikle daha hizli. Bu arada 2021'den bu yana dosya sistemi evrim gecirdi tonla feature eklendi, Btrfs'in isliklarini ve canlarini aramayan siradan bir kullanici icin kullanilabilecek en iyi dosya sistemi "bence".
Arch Wiki bilgileri guncel degil. Su anda F2FS en stabil ve en performansli dosya sistemlerinden birisi 2021 yilindan beri butun partitionlarimda kullanıyorum XFS'den kesinlikle daha hizli. Bu arada 2021'den bu yana dosya sistemi evrim gecirdi tonla feature eklendi, Btrfs'in isliklarini ve canlarini aramayan siradan bir kullanici icin kullanilabilecek en iyi dosya sistemi "bence".
Sayfa üzerinde belirtilen ilk durum bir issue değil, "design failure" zaten. 2 issue üzerinde de gelen bir commit'in sonucunda sorunun hala yaşanıp yaşanmadığının sayfa üzerinde doğru bir şekilde belirtilmediği söylenmiş.
Kullanılıp kullanılmayacağı kişinin kendisinde bitiyor tamamen. Ben masaüstü üzerinde diğer fs'ler üzerinde kullanılmasına değecek olağanüstü bir durum olduğunu düşünmüyorum hala. Aynı şekilde zaten bu tür hatalar kolay kolay karşılaşılabilir bir durumda olmadıklarını ve o kadar da üstüne durulmalarının gerek olmadığını düşünüyordum.
Bu arada sayfa en son 13 Mayıs'da düzenlenmiş, bilgilerin güncel olduğu anlamına gelmiyor bu ama yine de belirteyim.