Ascalon

Gelişen
Playground Games tarafından geliştirilen ve yayıncılığını XBOX Game Studios'un üstlendiği, önümüzdeki yıl çıkacak olan Fable'ın ne kadar süreceği açıklandı. Oyuncular eğer oyunun "life sim" (yaşam simülasyonu) taraflarıyla ilgilenmiyorlarsa oyundan yüzlerce saatlik beklentileri olmamalı.

Fable'ın hikayesi "makul" uzunlukta

Gamescom 2026'daki toplu soru-cevap etkinliği sırasında geliştiricilere Fable'ın ne kadar süreceği soruldu. Ana hikayenin yaklaşık olarak 20 saat süreceği söylendi. Bütün yan içerikleri yapmanın ve iki ay önce gösterilen NPC'lerle etkileşim sistemini aktif kullanmanın oyun süresini uzatacağını da eklediler.

Oyunun yardımcı direktörü Will Kennedy, "15 - 20 saatlik ana hikaye içeriğimiz, 15 - 20 saatlik de yan ve açık dünya keşfine dair içeriğimiz var." diye konuştu. "Bunlara ek olarak, oyun içerisindeki yaşam döngüsünün bir sonu yok, o açıdan istediğiniz kadar oynayabilmeniz mümkün."

Kennedy'nin cevabına karşılık "oyunun pek de büyük olmadığı izlenimini verdiğini" söyleyen bir katılımcıya yardımcı direktör Craig Littler'ın cevabı, "Will'in de dediği gibi, canınız isterse aslında sonsuza kadar oynamanız mümkün." oldu.

Günün sonunda Fable, ne kadar üstüne düşerseniz o kadar karşılığını alacağınız bir RPG gibi duruyor. Eğer sadece ana hikayeyle ilgileniyorsanız oyunu bitirmeniz uzun sürmeyecek. Eğer inciği cıncığına oynayan biriyseniz ve NPC'lerle özellikle ilgilenecekseniz oyun süreniz çok daha uzun olacak.

Kaynak: Fable Will Officially Be 20 Hours Long, Xbox Confirms In New Interview

Tarafımdan çevrilerek aktarılmıştır. Yapay zeka kullanılmamıştır.

Eğer ilgilenenler varsa oyunun Gamescom'da şimdiye kadar gösterilen savaş ve görev sistemlerine dair oynanış videolarına ayrıca bakabilirler. Kaynak haber içeriğine dahil değil ama ben yine de eklemek istedim.

Son düzenleme:
Olabildiğince denge lazım çoğu alanda bence. Mesela bir oyun 15-20 saatlik de olmamalı 100 saat ve üzeri de olmamalı. İdeali 50-60 saat. Cybperunk 2077'de öyle. Ben saatlerce yan görev kastım hatta sadece etrafı da gezdiğim oldu. Lakin bir ana hikayeye girdim zaten boss savaşı da kolaydı derken neredeyse hiçbir şey hissetmedim. Dying Light 2'de aynı şekilde. Yani şurada zaten indie oyun çıksa 2-5 saatlik değil de 10-20 saatlik ömrü oluyor değil mi? Eee arkadaş hem Xbox hem AAA bir oyunun ana hikayesi de 15-20 saat sürmesin be bence.

Ben Fabl diye okudum :D

Olabildiğince denge lazım çoğu alanda bence. Mesela bir oyun 15 - 20 saatlik de olmamalı, 100 saat ve üzeri de olmamalı. İdeali 50 - 60 saat.

Cyberpunk 2077'de öyle. Ben saatlerce yan görev kastım, hatta sadece etrafı gezdiğim de oldu. Lakin bir ana hikayeye girdim, zaten boss savaşı da kolaydı derken neredeyse hiçbir şey hissetmedim. Dying Light 2 de aynı şekilde.

Yani şurada zaten indie oyun çıksa 2 - 5 saatlik değil de 10 - 20 saatlik ömrü oluyor, değil mi? Eee arkadaş, hem Xbox hem AAA bir oyunun ana hikayesi de 15 - 20 saat sürmesin be bence.
Ben de dün habere denk geldiğimde biraz sönmüştüm. "En az bi' 30 - 40 saat olur herhalde" diyordum ama sonra Fable olduğunu hatırladım... Oynanışın çeşitliliği ve esnekliğiyle, atmosferiyle öne çıkan bi' seri daha çok.
Ana hikayeden yardırdığınızda çabucak çözülen, yan içerikler olmadan herhangi bi' fantezi RPG'den farksız oyunlar. Olan az bi' simülasyon öğeleri (belki) çeşitlilik ve derinlik katıyor ama onlar da gözünüze sokulmuyor, sizin uğraşmanız lazım.
Karşıma çıktıkça hatırladığım ve aşırı beklentimin olmadığı, denk geldikçe "buna ne oldu" diye baktığım bi' oyun için en azından yan içeriklerin hikayeye denk olacak olması az buçuk teselli oldu benim için. Yine de bilmem kaç sene sonra sağlam bi' indirim olduğunda alıp oynamayı düşünürüm anca.

Son düzenleme: