Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JoseFix

Çalışkan
Faceit AC açtığımda bana Warning: TPM attestation is not ready, please upgrade your BIOS. The deadline has passed., and you risk being blocked from playing if you dont." hatasını veriyor. Bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba?

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim öncellikle. BIOS'u ben geçen sene güncellemiştim ve daha birkaç ay öncesine kadar FACEIT'e girebiliyordum. Bu FACEIT için sürekli BIOS mu güncellemem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim öncellikle. BIOS'u ben geçen sene güncellemiştim ve daha birkaç ay öncesine kadar FACEIT'e girebiliyordum. Bu FACEIT için sürekli BIOS mu güncellemem gerekiyor?
Hayır, TPM açmanız yeterli normalde, ilk baş sadece TPM açın, ondan sonra olmaz ise BIOS güncelleyip hem TPM hem de Secure Boot açın.

Çözüm
Büyük ihtimal anakartınızın TPM modülünün Windows ile iletişiminden dolayı oldu. En son BIOS'u indirin, AMD işlemci kullanıyorsanız BIOS güncellemesi fTPM kararlılığını düzelteceği için bu hata büyük ihtimalle kaybolacaktır. Intel'de kesin değil.

Olmazsa ne kadar olur tam emin değilim ancak şunu da deneyin: Windows Güvenliği'ni açın ve Cihaz Güvenliği > Güvenlik İşlemcisi Ayrıntıları yolunu izleyin. Eğer Kanıtlama kısmında "Hazır değil" yazıyorsa sorun BIOS veya TPM önbelleğinden de kaynaklanıyor olabilir. Aynı ekranda en altta bulunan Güvenlik işlemcisi sorun giderme seçeneğine tıklayın, ardından "TPM’yi Temizle" butonuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Yalnız tek sorun BitLocker anahtarlarınızı veya PIN’inizi sıfırlayabilir, yedeğiniz olduğundan emin olun.