18 yaşında bile değilsen nasıl vadeli hesap açıp da faizden para kazanmayı planlıyorsun? Üstelik ciddi paralar kazanmak için ciddi yatırımlar lazım. Komikleşmeyin büyüyün önce ondan sonra şov yapın.
Açtığı konulara bakarsan safi İslamafobik ve anti-teistik arkaplan görebilirsin. Burada amaç kendi parasını değerlendirmek falan değil. Açtığı konuları tek bir bağlama topla, görürsün.
@29
Her türlü faiz haramdır. Hem tefeci, hem de kredi sisteminden alınan faiz ile vadeli hesap faizi de haramdır. Çünkü emeksiz, ticaret ahlakı olmayan bir mekanizmadır.
Faiz genel olarak zararlı bir şeydir. Küresel olarak kurulmuş para sistemi zengini daha zenginleştiren fakiri daha fakirleştiren, ülkeleri dahi borca teşvik eden bir şeydir.
Anlarsın ki İslam zararlı şeyin karşısındadır.
Diğer bir husus ise "sistem böyle, ben kendimi koruyorum" demek de kurtarıcı değildir. Ayet var:
Eğer yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece yalan uyduruyorlar. En'am 116.ayet
İman eden ve nesilleri de iman konusunda kendilerinin yoluna uyanlar var ya, biz onların nesillerini kendilerine kattık. Bununla beraber onların amellerinden hiçbir şey eksiltmeyiz. Herkes kazandığı karşılığında rehindir. Tur 21.ayet
Tam olarak şu konuya cuk diye oturur diye düşünüyorum.
Arkadaşlar bunları söyledim diye de beni mükemmel uygulayıcı bir Müslüman sanmayın. Ama İslam bu dediklerimi söyler.
Onlar ancak zanna uyuyorlar
Zan kelimesi, zanna uymak, zannetmek de burada düşündürücü...