Banka düşük faiz oranıyla veriyor diye tefecilikten ayrılıyor mu yani? 1 milyon TL'nin 1 milyon +1 TL ödemesi olsa bile faiz faizdir. Kafanıza göre yorumluyorsunuz oh ne güzel.
18 yaşında bile değilsen nasıl vadeli hesap açıp da faizden para kazanmayı planlıyorsun? Üstelik ciddi paralar kazanmak için ciddi yatırımlar lazım. Komikleşmeyin büyüyün önce ondan sonra şov yapın.
Faizden para kazanmayi da bekleme bu arada. Hayatin oyle bir bugu yok. 10 bin TL'yi faize atsan 1 ay sonra 10.500 TL olarak aliyorsun. Faize atmak yerine alacagini alsan 1 ay sonunda daha cok kar edersin.
Ya güzel kardeşim gelip burada ahkam kesiyorsun. Sana açıklayınca "bence öyle değil" diyorsun. Madem sencesi var niye soruyorsun? Soruyorsan al cevap bu: Faizin 1 kuruşu bile haram İslam dinine göre.
Çok saçma geliyor bana. Neden haram olsun?
Hocaya soruyorum, "sen bana 10 borç verip, 20 istemen günah o yüzden" diyor. Ne alaka? Şimdi ben paramı faize koyunca, bankaya o parayı kullan karşılığında her ay yaptığın kârdan biraz benim parama ekle demiş oluyorum. Bu ikisi aynı şey mi? Çok saçma geliyor bana? O zaman borsada haram ama ona haram demiyorlar. Bunu izah edebilecek var mı?
Bir işçi/çalışan düşün, para kazanmak için gecesini gündüze katıyor. Ama diğer yandan başka birisi faiz ile "yan gel Osman bir tarla bostan" yaparak parasını riske atıp kazanıyor. İslamiyet, adaletin sağlanmasını isteyen bir dindir (günümüzdeki siyasalcılar sağ olsun, bu durumu tersine sapıtıp islamiyeti kötüleyecek davranışlarda bulunuyor. Az çok tahmin edebilirsiniz). Borsa veya değerli madenlere yatırım yapmak ise haram değildir. Çünkü bunlarda ya batarsın ya da kazanırsın. Ama faizde net kazanç var. Örneğin X bankası diyor ki paranı faize yatırırsan 1 yılda 10.000 liranın getirisi toplam 13.000 lira olur.
Öğretmenler öğrencilerine bazen kızabilir hocam.@Akif, benim 1 milyon TL'min 1 milyon +1 olmasini dusundugun kadar enflasyonu da, o 1 milyon 1 TL'nin bir yandan kaybettigi degeri de dusunsen anlarsin o yorum vucudun neresinden, neden, nasil cikti. Ogretmendin galiba, bu mesalarin ogretmenlige ne kadar yakisir tekrar dusun derim. Ozellikle 18 yasindan kucuk birisine karsi. Ogrencin sayilir.
Dönemine ve kullanım amacınıza göre değişir. Şu zamanlarda iyi kazandırıyor. Bankam bir ayda, 2 milyon liraya yaklaşık 80 bin TL faiz verdi ve döviz kuru neredeyse hiç değişmedi. Baştaki paranın üzerine bedavadan yaklaşık 2200 euro eklemiş oldum. Çoğu kişi için neredeyse bir maaş ediyor ve hiç uğraşmam bile gerekmiyor. TL değer kaybetmeye başlarsa zaten ana parayı euro yapmış olurum ve bir zararım olmaz. Euro, bu kadar faiz getirmiyor. Risksiz olarak da senede %50-60 kazandıran pek yöntem yok. TL değer kaybederken euro almak, faizler yüksekken TL almak çok kolay. Nakit ihtiyacı için kenarda tuttuğum paranın bir kısmıyla böyle yatırım yapıyorum ama tek yatırımım da değil. Din amacıyla rezil gibi yaşamaktansa hayatın keyfini sürmek gibisi yok. Bankaların sunduğu lounge, faiz, indirim, mil ve taksit gibi ayrıcalıklar ve özgürlükler eşsiz. Bunlar da hep faiz ve komisyon sisteminin güzellikleriyle oluyor.Bırak paradan para kazanmayı değer kaybının yarısını zar zor önlüyor,
Açtığı konulara bakarsan safi İslamafobik ve anti-teistik arkaplan görebilirsin. Burada amaç kendi parasını değerlendirmek falan değil. Açtığı konuları tek bir bağlama topla, görürsün.18 yaşında bile değilsen nasıl vadeli hesap açıp da faizden para kazanmayı planlıyorsun? Üstelik ciddi paralar kazanmak için ciddi yatırımlar lazım. Komikleşmeyin büyüyün önce ondan sonra şov yapın.
Zan kelimesi, zanna uymak, zannetmek de burada düşündürücü...