Unity oyunları üzerinde de duracağım amaneden? Çünkü bugün Secret Neighbor sayesinde Unity oyunlarında izin verilen çözünürlüğün altına düştüm. Ancak Fall Guys anti-cheat izin vermezse yapılabilecek bir şey yok derim ve Fall Guys için özür dilemek zorunda kalırım.
Fall Guys, anti-cheat sistemine sahip bir oyundur ve bu sistem, düşük çözünürlük ayarlarını belirli bir seviyenin altına düşürdüğünüzde oyunda sıkıntılar yaşayabileceğiniz anlamına gelebilir. Bu nedenle, Fall Guys'ın anti-cheat mekanizmasının düşük çözünürlük ayarlarına nasıl tepki verdiğine dair bazı adımlar öneriyorum:
1.
Oyun Ayarları Kontrolü:
- Fall Guys oyununu başlatmadan önce ayarlara gidin.
- Grafik ayarlarından çözünürlüğü kontrol edin. Oyun, belirli bir minimum çözünürlük altında çalışmaya izin vermeyebilir.
2.
Ekran Çözünürlüğü Değiştirme:
- Bilgisayarınızın masaüstünde sağ tıklayıp "Görüntü Ayarları"na gidin.
- Ekran çözünürlüğünü en az oyun gereksinimlerine uygun bir seviyeye ayarlayın.
3.
Oyun Klientini Güncelleme:
- Fall Guys'ın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Geliştiriciler, hile önleme sistemine yönelik güncellemeler yapıyor olabilir.
4.
Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleme:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eski sürücüler, uyumsuzluk ve çözünürlük sorunlarına neden olabilir.
5.
Düşük Çözünürlük Mode:
- Eğer düşük çözünürlük mode kullanmak zorundaysanız, bunu oyunun izin verdiği limitler içinde yapmaya çalışın. Bu limitleri aşmanız durumunda oyun sizi engelleyebilir.
6.
Oyun Dışı Yazılımlar:
- Bilgisayarınızda herhangi bir üçüncü parti yazılım (örneğin, cheat programları) yüklü değilse ve buna dikkat ettiyseniz, bu nedenle sorun yaşamazsınız.
Eğer yukarıdaki adımlardan sonra aynı sorunu yaşamaya devam ederseniz, monitörün modelini ve çözünürlük detaylarını belirtirseniz daha spesifik yardım sunabilirim.