Merhaba, anakart ASUS Prime B450M K II, kasa Everest Rampage Xcube. Anakartta sadece 1 adet kasa fan girişi var, arka egzoz fan takılı. Pek oyun oynamıyorum ama malum havalar ısınıyor, çoklayıcı alıp kasa önüne de bir fan takmak istiyorum. Şu iki ürün arasında fiyat farkını anlamlandıracak bir özellik var mıdır? Yoksa ucuzunu alıp geçeceğim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Kasa fanınızı çoğaltmak için kullanabileceğiniz iki farklı fan çoğaltıcı arasındaki farkları değerlendirirken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun:Merhaba, anakart ASUS Prime B450M K II, kasa Everest Rampage Xcube. Anakartta sadece 1 adet kasa fan girişi var, arka egzoz fan takılı. Pek oyun oynamıyorum ama malum havalar ısınıyor, çoklayıcı alıp kasa önüne de bir fan takmak istiyorum. Şu iki ürün arasında fiyat farkını anlamlandıracak bir özellik var mıdır? Yoksa ucuzunu alıp geçeceğim.
1. Port Sayısı:
- İlk ürün (4303): 2 port.
- İkinci ürün (4353): 4 port.
- Eğer ilerleyen zamanlarda daha fazla fan eklemek isterseniz, 4 portlu olanı tercih etmek daha mantıklı olabilir.
2. Güç Dağıtımı:
- İkinci ürün (4353), özellikle hem PWM hem de güç dağıtımı açısından daha fazla fanı desteklemek üzere tasarlanmış olabilir.
- Eğer kullanmak istediğiniz fanlar güç tüketimi yüksekse, bu tür bir splitter seçmek önemlidir.
3. PWM Kontrolü:
- Her iki ürün de PWM (Pulse Width Modulation) desteğine sahip olabilir, ancak bu özelliği destekliyorsa da, bazıları daha iyi performans gösterebilir.
- Fanlarınızın hızını kontrol etmek istiyorsanız, PWM desteği önemli.
4. Fiyat:
- Fiyat farkı genellikle daha fazla port ve daha iyi güç yönetimi ile ilgilidir. İkinci üründe bu özellikler varsa, fiyatı ödemeye değer olabilir.
Sonuç:
- Eğer mevcut fan sayınızı artırmayı düşünüyorsanız ve fanların performansı sizin için önemliyse, 4 portlu olanı tercih etmek daha mantıklı olabilir.
- Ancak, eğer sadece bir ek fan takmayı düşünüyorsanız ve bütçeniz kısıtlıysa, 2 portlu olanı da alabilirsiniz.
Hangi ürünü alırsanız alın, fanınızı eklemek için doğru seçeneği bulmuş olursunuz.
nythrus1907
Uzman
Benim kasamda hem molex hem 3pin destekli 5 tane fan var ama anakartta 1 tane sysfan yuvası var ve onda da egzoz fanı takılı.Diğer 5 fan molex ile birbirine bağlı ve psudan güç alıyor.Ben dün asus tuf af120a2r model 3 tane fan aldım.Fanlar 3 pinmiş sanırım yorumlarında okudum.Ben bu fanların hem çalışması için hem de rgb ışığının yanması için ne almam gerek?Anakartım gigabyte b450m h.Yardımcı olursanız sevinirim.Kasa fanınızı çoğaltmak için kullanabileceğiniz iki farklı fan çoğaltıcı arasındaki farkları değerlendirirken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun:
1. Port Sayısı:
- İlk ürün (4303): 2 port.
- İkinci ürün (4353): 4 port.
- Eğer ilerleyen zamanlarda daha fazla fan eklemek isterseniz, 4 portlu olanı tercih etmek daha mantıklı olabilir.
2. Güç Dağıtımı:
- İkinci ürün (4353), özellikle hem PWM hem de güç dağıtımı açısından daha fazla fanı desteklemek üzere tasarlanmış olabilir.
- Eğer kullanmak istediğiniz fanlar güç tüketimi yüksekse, bu tür bir splitter seçmek önemlidir.
3. PWM Kontrolü:
- Her iki ürün de PWM (Pulse Width Modulation) desteğine sahip olabilir, ancak bu özelliği destekliyorsa da, bazıları daha iyi performans gösterebilir.
- Fanlarınızın hızını kontrol etmek istiyorsanız, PWM desteği önemli.
4. Fiyat:
- Fiyat farkı genellikle daha fazla port ve daha iyi güç yönetimi ile ilgilidir. İkinci üründe bu özellikler varsa, fiyatı ödemeye değer olabilir.
Sonuç:
- Eğer mevcut fan sayınızı artırmayı düşünüyorsanız ve fanların performansı sizin için önemliyse, 4 portlu olanı tercih etmek daha mantıklı olabilir.
- Ancak, eğer sadece bir ek fan takmayı düşünüyorsanız ve bütçeniz kısıtlıysa, 2 portlu olanı da alabilirsiniz.
Hangi ürünü alırsanız alın, fanınızı eklemek için doğru seçeneği bulmuş olursunuz.