Çözüldü Fan kontrolcüdeki fanlar BIOS'ta gözükür mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Attar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 316
  • Etiketler Etiketler
    fan
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Attar

Becerikli
Kontrolcü SYS_FAN soketine bağlı BIOS'ta RPM gözükmüyor.

Olur, mantık aynı sizdeki kontrolcü ile aynı işi yapar, bunda kumanda yok kasa butonu ile LED'ler değiştirilir.
Aldığınız kontrolcünün PWM kısmı da mı arızalı çıktı, inanılmaz.

Aynı kontrolcü arkadaşın aldığı ama düzgün çalışmıyor anlaşılan.

İkinciye Hepsiburada'dan aldım. Bir kişi daha konu açmış fan eğrisi ayarlayınca garip sesler geliyor diye ama bunu kullanmayacağım. Raijintek alsam BIOS'ta RPM gözükür mü? Anakart yazılımından en düşük devire ayarlamak için.

Dediğiniz gibi yaptım bağlantıları. RPM ayarı yapınca saçma sapan yüksek bir ses geliyor hava sesi, motor sesi değil artı fan bazen kendi kendine yükseliyor.

Anladım hocam, yapabildiniz yani ayarı değil mi? Belki fanların desteklediği RPM'in üstüne çıkmışsınızdır, bilmiyorum. Çok da anladığım mevzu değil fikir üretmeye çalışıyorum sadece. Benim anakartta Silent mode, Performance mode gibi şeyler vardı oradan yaptım ben direkt, çizelgeden değil. Kasa fanlarınız da bozuk olabilir bu arada. Ben de son aldığım fanları kullanmadan önce kasanın kendiliğinden gelen fanını kullanıyordum aynı kontrolcüyle, o da tam yükte ses yapıyordu. Fanları değiştirmek, RPM'i düşük ayarlamak, kontrolcüyü yenilemek herhalde yapabileceğiniz adımlar. Daha kaliteli bir kontrolcü bulursanız daha iyi randıman alabilirsiniz. Ya da direkt hiç uğraşmayın fanları çoklayıcı ile anakartın üzerine takın direkt 3 ve ya 4 Pin PWM ise tabii. 6 pin soketleri yok sanırım anakartlar üzerinde.

Tüm fanlı bileşenler değişti test için açtım ses yoktu 2 dakika sonra ekran kartı coil whine yapmaya başladı sessiz oynamak nasipte yok herhalde saldım artık uğraşmıyorum öten ötsün.

Tüm fanlı bileşenler değişti test için açtım ses yoktu 2 dakika sonra ekran kartı coil whine yapmaya başladı sessiz oynamak nasipte yok herhalde saldım artık uğraşmıyorum öten ötsün.

Ahaha geçmiş olsun hocam. Aynısı ben de yaşadım, yaşıyorum. Sizi en iyi ben anlarım. Fanlardan ziyade benim sıvı soğutma bile coilwhine yapıyor yük altındayken Ekran kartımda da vardı, PSU'da da. PSU'nun fanını dahi değiştirdim. Ekran kartımı yeniledim. Şimdi hiçbiri yapmıyor, sıvı soğutma yapıyor.. Geçmiş olsun tekrar.

Hiç b

Hiçbir elektronik cihazı verimli kullandığımı bilmem en iyisi kurcalamamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…