Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kontrolcülerin fan bağlantıları 2 pin oluyor, sadece PWM sinyali alıyor, hepsi böyle olduğu için fanları göremezsiniz ama fan ayarı yaparsınız çalışır.

Fanları görmeniz için çoklayıcı almanız lazım, kontrolcü değil.

Kontrolcülerin fan bağlantıları 2 pin oluyor, sadece PWM sinyali alıyor, hepsi böyle olduğu için fanları göremezsiniz ama fan ayarı yaparsınız çalışır.

Fanları görmeniz için çoklayıcı almanız lazım, kontrolcü değil.

BIOS'ta gözükmüyor evet ama fan ayarı yapınca fanlardan garip sesler geliyor bazen kendi kendine deliriyor yükseliyor hiç sağlık değil. Hem çoklayıcı hem kontrolcü görevi gören bir şey yok mu tek tekmi almalıyım. Mesela linkteli olmaz mı?

Ben bunu kullanıyorum. Anakartımda hem ARGB girişi yoktu diye. Fanları ve ARGB'leri bağladıktan sonra, SATA'yla güç verdim kontrolcüye. İçinde Data diye bir girişi var anakarta bağlamak için, kablosu kontrolcüyle beraber geldi. Hem 4 Pin PWM kablosu var, hem de 3 Pin ARGB kablosu var. Gigabyte'ın bazı anakartlarında VDG diye giriş var onu dahi koymuşlar. O şekilde Bios'tan kontrol edebiliyorum. Data'dan pwm kablolarını anakarta bağlamazsanız fanlar kendiliğinden %100 yükte çalışır. O da çok fazla ses yapıyor. Molex bağlantılarda da böyle, Sata'da da böyle. En iyisi CHA_FAN'a bağlayıp Bios'tan kendin ayarlaman.

Not: Ben Asrock marka anakart kullanıyorum, bendekilerin adı CHA_FAN. Sende farklı olabilir SYS_FAN'ı diye geçiyordur, CHA_FAN bulamazsan.

Son düzenleyen: Moderatör: