Kutu İçeriği
Ürünün kutusundan:
- Fantech Helios 2 Pro S XD3V3 4K8K mouse,
- Strikespeed+ kablosuz USB alıcısı,
- USB-C kablosu,
- 1 set PTFE mouse stakes’i,
- 1 set PTFE dot skates,
- 1 set grip-tape,
- Helios 2 Pro S çıkartmaları ve
- 8K pollling rate coin çıkıyor.
Teknik Özellikler
- Fantech Helios 2 Pro modeline TTC Gold optik switchler kullanılmıştı ancak kullanıcılar bu switchin hissiyatında bazı problemler yaşadığından ötürü Fantech, Helios 2 Pro S modeline Huano Blue Shell Pink Dot Transparent switch koydu. Bu switch, sert hissiyatlı ancak spam’lenebilen, eskiden beri bilinen bir switch modelinin yenilenmiş versiyonu.
- Bunun yanında, mouse’ta PixArt 3395 sensör mevcut. Bu sensör pazardaki en iyi sensör olmasa bile 2. sırada bulunan, MotionSync destekli kendini kanıtlamış bir sensör.
- MCU konusunda da değişikliğe giden Fantech, bu modelde Nordic 52840 kullandı. Bu MCU bizlere düşük gecikme değerleri, kablosuz 4K hertz ve kablolu 8K hertz desteği sağlıyor.
- Fantech, Helios 2 Pro modeline nazaran yenilenen Pro S modeline, mat UV kaplama ekledi. Bu kaplama, elleriniz terlese bile çok sağlam bir tutuş sağlıyor. Eksi bir yön olarak sayacak olursak, siyah modeli kullanımın ardından parmak izi bırakabiliyor, silince geçiyor.
- Helios 2 Pro S modelini; ister kablolu, ister kablosuz alıcı ile isterseniz de bluetooth ile kullanabiliyorsunuz. Mouse’un Pro modelinde de olduğu gibi 55g olduğunu da unutmayalım.
- Sol ve sağ ana tuşların hissiyatı “crisp” ve spamlanabilir bir yapıya sahip. Çok çok az miktarlarda pre travel mevcut. Hatta bu miktar o kadar az ki hissetmek için kendimi zorlamam ve tuşun en uç kısmından basmam gerekiyor. Herhangi bir sallanma, sabit durmama gibi problemleri yok.
- Yan tuşlarda da az miktarda pre travel var, sol buton 1’de çok çok azken buton 2’de biraz hissediliyor, yalan yok.
- Mouse’un kasasında herhangi bir esneme, herhangi bir ses, kötü olabilecek herhangi bir sıkıntı yok. Tavsiye etmemekle beraber Ne kadar sıkarsanız sıkın, mouse’un gövdesinin taş gibi olduğunu fark edeceksiniz.
- Stok skatesleri gayet güzel. Herhangi bir tıkanma yaratmıyor. Değiştirmeye asla gerek yok ve kutu içerisinde 2 set yedek skates mevcut.
Kişisel Yorumlarım
Mouse hakkında kişisel yorumlarıma gelecek olursak, kullanırken, S2-B'den geçtiğim için hiçbir yabancılık çekmedim. İkisinin de switchleri Huano olduğundan mıdır bilmiyorum, switchleri bile çok benzermiş gibi geldi bana, resmen S2-B'nin çok daha iyileştirilmiş bir kablosuz versiyonunu kullanıyor gibiyim.
Fiyat ve Kapanış
Ürünün güncel (20.07.2024) fiyatı, Wraith Esports üzerinde, 3.399TL. Eğer önceden S2-B kullanmış ve memnun kalmışsanız gözünüz kapalı alabilirsiniz. S2-B kullanmadıysanız ancak claw grip ya da palm grip tutuşa sahipseniz de bu mouse'tan memnun kalabilirsiniz. Herhangi bir konuda kullanıcıyı üzeceğini düşünmüyorum.