Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Herkese merhaba. Bundan tam bir yıl önce sizlere Fantech Helios II Pro S mouse’umun teknik detaylarından, ilk izlenimlerimden ve kutu içeriğinden bahsetmiştim. Bu bir yıllık serüven boyunca neredeyse her gün bu mouse’u kullandım. Yeri geldi oyun oynadım yeri geldi ödev yaptım yeri geldi çizim yaptım... Anlayacağınız, bilgisayar üzerinde ne kadar işim varsa hepsini bu mouse ile yaptım.
1 yılın ardından şunu söylemeliyim ki, fonksiyonel açıdan hiçbir kusuru yok. Dış gövdesi hala taş gibi. Kaplamada herhangi bir soyulma, bir renk atması yok. Skatezlerin durumu gayet iyi. Batarya sağlığı gayet yerinde. Switchleri 7ms gecikmeyle kullanıyorum, mekanik switch olduklarından dolayı. Henüz bir double click durumu yaşamadım. Hiç sensör takılması yaşamadım, DPI sapıtması yaşamadım, mouse tekerleği ile bir problem yaşamadım. Anlayacağınız, bir spesifik konu hariç hiçbir problem yaşamadım. Gelelim konuya:

Bu mouse’un yazılımı kötü. Şu an internet sitesinde olmayan, bundan bir sene önce sitesinde bulunan bir yazılımı vardı. Ben de zamanında sitede o yazılım olduğu için onu indirmiş ve onu kurmuştum. O sürümde şöyle bir özellik vardı: Mouse dongle’ındaki ışığın rengini, belirli durumlara göre yanacak şekilde değiştirebiliyordunuz, en azından öyle vaat ediyordu uygulama. Örneğin, normalde dongle ışığı bağlantı kurduğu zaman mavi renk yanıyor. Bunu, şarj durumuna göre, mavi-yeşil-kırmızı göstersin gibi veya belirli hertz bağlantılarında belirli renkte yansın gibi ayarlayabiliyordunuz, en azından uygulama öyle vaat ediyordu. Ben, uygulamayı ilk indirdiğimde bu ayarı şarja göre renk değiştirsin şeklinde seçtim ve o gün bugündür dongle’ımın ışığı hiçbir zaman yanmıyor. Fantech ile iletişime geçtim, durumu anlattım. Üzgünüz, en yakın zamanda çözeceğiz deyip kesip attılar. Ardından, belirli bir süre sonra bu sürümü internet sitelerinden kaldırdılar ve şu anda bulunan eski nesil sürücüyü koydular. Ama benim için iş işten geçti, ne yaptıysam o dongle ışığını bir daha yakamadım.

Evet, günün sonunda mosue’tan memnunum ve bozulana kadar kullanmaya devam edeceğim. Yine de firmanın, yaşanılan problemler karşılığında bu kadar umursamaz davranması gerçekten can sıkıcı.
Mouse'un bütün kiriyle beraber 1 yıl sonraki görüntüsü bu şekilde:
20250722_154037.webp
20250722_154054.webp
20250722_154044.webp

Hocam mouse u almayı düşünüyorum ama wraith in internet sitesinde optik yazıyor siz ise mekanik diyorsunuz hangisi doğru
Hocam o optik, sensör için yazıyor Wraith'te. Mouse'un kendi internet sitesine bakarsanız orada switchlerin Huano Transparent Blue Shell Pink Dot olduğunu görürsünüz. Bu switchler mekanik. Eski Helios 2 modelinde TTC'nin optikleri kullanıldı ancak kullanıcıların geri dönüşlerinden sonra değiştirdiler.