Faz kontrol kalemi duvardaki kabloyu algılar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmirhanRadicus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 305
  • Etiketler Etiketler
    kontrol

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba,

Tablo asmak için duvara 6-8 delik açmam gerekiyor. Ancak, duvarın arkasında elektrik kablosu olup olmadığından emin olamıyorum. Aynı duvardaki prizleri kontrol ettiğimde, kabloların yukarıya doğru çıktığını görüyorum. Yine de kesin emin olmak istiyorum. Profesyonel kontrol cihazları oldukça pahalı olduğu için aklıma doğrudan faz kontrol kalemi geldi. Alçıpansız bir duvarın arkasındaki elektrik kablosunu bu kalem algılayabilir mi?

Kablo yüzeye çok çok yakın ise algılar. Yani sıvanın hemen hemen altında ise ki böyle bir şey muhtemelen olmaz.
Profesyonel cihazlar pahalı değil aslında, NCV destekli multimetreyi geçen sene Aliexpress üzerinden 90 TL'ye almıştım. Temu'yu bir kontrol edin, Aneng marka ürünlerde NCV bulunabiliyor.

@EmirhanRadicus , kullandığım alet Aneng M113.
https://share.temu.com/j9V9q7p9TqA
Oldukça basit bir cihaz, hiçbir şey yapmadan her şeyi otomatik algılıyor amperaj hariç.
Temu üzerinden sepet limiti olmadan alışveriş yapmayı zaten görmüşsündür forumda. İndirim için ürünü sepetine ekle, arama kısmına "discount777" yaz. Şansına denk gelirse ürünü indirimli alırsın.

@Yener K hocamıza da danışalım emin olmak için.

Son düzenleme:

Hocam Temu veya AliExpress'te ucuz güzel gözüken aletler var ama bir tık aciliyeti var diyebilirim, ncv olan multimetreler duvar arkasındaki kabloyu sorunsuz görür mü?

Hocam Temu veya AliExpress'te ucuz güzel gözüken aletler var ama bir tık aciliyeti var diyebilirim, ncv olan multimetreler duvar arkasındaki kabloyu sorunsuz görür mü?
Bendeki cihaz sorunsuz bir şekilde görüyor hocam. Epey de ucuz bir cihaz. Görür muhtemelen.

@Yener K, @pesimist34,
Hocam, cihaz pek işe yarar gibi durmuyor. Bilgisayarıma doğru yaklaşık 40 cm mesafeden tuttuğumda 4 diş sinyal alıyor, ama prize yaklaştırınca sadece 1 diş gösteriyor. Prizin kabloları yukarı doğru gidiyor, ben de yukarıdan elektrik çıkışı var mı diye denedim ama cihaz algılamıyor.
İlginç olan şu ki, bazen cihaz kendi kendine ötmeye başlıyor. Hatta cihazın kasası yanlışlıkla duvara sürtünce ötüyor. Ayrıca bu bilgisayar nasıl bir manyetik alan yayıyorsa, fişini çekmediğim sürece ölçüm yapamıyorum. Bilgisayar açıkken duvara tutsam bile 4 diş ötüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…