Özel bir inşaat firmasında çalışan birine normalden 3-5K fazla yatarsa geri ödenmesi gerekir mi? Maaşta herhangi bir anlaşmaya varılmamıştı.
Lakin sonraki ay resmi bir şey olmadığı için belki 3-5 miktar az alabilirler diye düşünüyorum.Anlasma yoksa verdiginle kalirsin. Para iadesi istemek icin yasal bir dayanak olmasi lazim.
İşten zaten çıkılmış.Lakin sonraki ay resmi bir şey olmadığı için belki 3-5 miktar az alabilirler diye düşünüyorum.
Takılmaya baksın o halde. Belki ek ödeme, prim gibi bir şey kalmıştır, o ödenmiştir.
Olan olmuş, ders cikarip bir dahakine daha dikkatli olmayi ogrenme ucreti diyelim biz ona. Tecrube yani.
Hocam arkadaşa fazla para yatmış korktu bana sordu ben de size sorayım dedim.Olan olmuş, ders cikarip bir dahakine daha dikkatli olmayi ogrenme ucreti diyelim biz ona. Tecrube yani.![]()
Resmi evrak yoksa yasal olarak isteyemezler tabii ama bir daha is yaparken ilk tercihleri olmaz. Prestij meselesi yani. 3-5K için deger mi kendisi karar verecek.Hocam arkadaşa fazla para yatmış korktu bana sordu ben de size sorayım dedim.
Resmi tatilde çalıştıysa o farkı yatırmışlardır, malum resmiyette görünmesi gerektiği için bunu elden veremezler. Ayrıca fazla mesai farkını da yatırmış olabilirler. Firmadan firmaya farklılık gösteriyor. Fazla mesaiyi kimisi ek ücret kimisi ise izin olarak kullandırtıyor. (Biz bir aileyiz diyenleri ekarte ediyorum) Maaşta bir anlaşmaya varılmamış olsa bile bordro üzerinde net bir maaş yazmalı. Hiç mi imzalatmamışlar?Hocam arkadaşa fazla para yatmış korktu bana sordu ben de size sorayım dedim.