Linux Mint Xfce kullandım ama çok kısıtlı. Daha fazla özellik sağlayan, programları daha fazla ve özelleştirme yapabileceğim dağıtım önerisi istiyorum. Hangisini önerirsiniz?
Bir kullanıcı olarak (Server, şirket...) için kurmayacaksanız, Debian tabanlı ya da arch tabanlı sistem kurmanız daha mantıklı. Arasında bir yerde kalmayı düşünüyorsanız fedora kurabilirsiniz.
Daha fazla özellik sağlayan ve özelleştirme yapabileceğim:
Linux mint, debian tabanlı bir sistem ve deb paketleri ile çalışır. Diğer masaüstü ortamları ile ortalama bir debian/ubuntu tabanlı sistem ile -çoğu durumda- aynı miktarda özelleştirilebilir.
Linux dünyasında sisteminiz özgür olduğu için özellik ve özelleştirme kavramları kullanacağınız masaüstü ortam'ın kullanıcı arayüzü ile alakalıdır.
Linux Mint Xfce kullandım ama çok kısıtlı. Daha fazla özellik sağlayan, programları daha fazla ve özelleştirme yapabileceğim dağıtım önerisi istiyorum. Hangisini önerirsiniz?
Voyager Linux var Ubuntu tabanlı snap devre dışı. Bir miktar da program yüklü geliyor.
Gnome 48 ve Dock kullanıyor. Linux Mint Cinnamon'dan bir sıkıntı nedeniyle geçiş yaptım.
Beğendim. Arayüzde mesela pencereler kapanırken patlama efekti var.
Hem özelleştirme yapmak hem de geniş program desteği bulunan bir dağıtım istiyorsunuz. Bu durumda Debian, Arch, Kubuntu, KDE Neon ve OpenSuse gibi bir çok seçeneğiniz var. Ben aralarından özellikle OpenSuse'yi tavsiye ederim.