Kamera şakası falan mı bu? OBS içinde donanımsal encoding yok. Ekran kartım RX 9070 XT. AMD Linux ile uyumlu değil miydi? Neyi kaçırıyorum?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Terminale
ardından
depolarını etkinleştirip
vainfo yazdığınızda çıktı alabiliyor musunuz? Komut yoksa şu paketleri indirin: sudo dnf install mesa-va-drivers libva libva-utils ardından
sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpmsudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpmdepolarını etkinleştirip
sudo dnf install mesa-va-drivers-freeworld indirin. Normal mesa-va-drivers ile çakışırsa onu kaldırın.- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
FFMPEG VA-API olarak görünmesi gerekiyor.Oldu mu?
Bash:recep@localhost-live:~$ vainfo Trying display: wayland libva info: VA-API version 1.22.0 libva info: Trying to open /usr/lib64/dri-nonfree/radeonsi_drv_video.so libva info: Trying to open /usr/lib64/dri-freeworld/radeonsi_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_22 libva info: va_openDriver() returns 0 vainfo: VA-API version: 1.22 (libva 2.22.0) vainfo: Driver version: Mesa Gallium driver 25.3.6 for AMD Radeon RX 9070 XT (radeonsi, gfx1201, LLVM 21.1.8, DRM 3.64, 6.19.7-200.fc43.x86_64) vainfo: Supported profile and entrypoints VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSlice VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD VAProfileH264Main : VAEntrypointEncSlice VAProfileH264High : VAEntrypointVLD VAProfileH264High : VAEntrypointEncSlice VAProfileHEVCMain : VAEntrypointVLD VAProfileHEVCMain : VAEntrypointEncSlice VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointVLD VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointEncSlice VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointVLD VAProfileVP9Profile0 : VAEntrypointVLD VAProfileVP9Profile2 : VAEntrypointVLD VAProfileAV1Profile0 : VAEntrypointVLD VAProfileAV1Profile0 : VAEntrypointEncSlice VAProfileNone : VAEntrypointVideoProc recep@localhost-live:~$
Göstermiyor 
Reend
Başarılı
Video kodlayıcı kısmında hangi seçenekler var hocam?
Gelişmiş açınca geldi. Ekran görüntüsü alabilirsem paylaşacağım ama bu ekran görüntüsü aracı kanser biraz.
- Makaleler
- 4
KDE'nin Spectacle uygulaması var. Windows'da aradığınız OCR gibi özellikler de mevcut.Gelişmiş açınca geldi. Ekran görüntüsü alabilirsem paylaşacağım ama bu ekran görüntüsü aracı kanser biraz.
Reend
Başarılı
Sorun çözüldü o zaman? Elinize sağlık diyelim.Gelişmiş açınca geldi. Ekran görüntüsü alabilirsem paylaşacağım ama bu ekran görüntüsü aracı kanser biraz.
Hangisini seçmeli?
- Makaleler
- 4
FFMPEG VA-API, beğendiniz codeci seçebilirsiniz. Tercihen AV1.
Blorp42
Uzman
En son LinuxMint kullanıyordunuz neden bu dağıtım hocam konu dışı biraz olacak ama merak ettim.Kamera şakası falan mı bu? OBS içinde donanımsal encoding yok. Ekran kartım RX 9070 XT. AMD Linux ile uyumlu değil miydi? Neyi kaçırıyorum?
Eki Görüntüle 233273