Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

26476

Çalışkan
Merhaba,

Halihazırda MacBook Pro M.2 Apple slicon işlemcili bir Mac cihazım var bu cihaza sorunsuz bir şekilde Fedora'yı kurdum ve her şey sorunsuz çalışmakla birlikte bir sorun var;

Harici monitörden görüntü alamıyorum. Elimde DisplayPort kablosu mevcut bir ucu DisplayPort diğer ucu USB-C type bunu MacBook Pro'ya bağladığımda görüntü gelmiyor.

Size danışmak istediğim ise şu;

Harici monitörden görüntü alabilmem mümkün mü? Eğer mümkünse kablo önerisi, kernel güncellemesi veya başka alternatif olarak ne yapabilirim?

Kurulumu yaptığım site: https://asahilinux.org/fedora/

Sistem özelliklerini görselde sizinle paylaşıyorum.

Yardımlarınızı ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

1756843259079.webp

Çözüm
Hub veya benzeri bir yöntemle bunu aşarım diye düşünmüştüm.

Hayır , harika çalışıyor :)

@Recep Baltaş hocam, Type-C harici başka bir şekilde hub, HDMI bağlantısı ya da başka bir şekilde görüntü almam mümkün mü? Görüntüleyeceğim Hz fark etmez bu arada :)
Bir DisplayLink Adaptörü kullanarak almanızın mümkün olabileceğini düşünüyorum görüntü:

1756900747798.webp

Resimde kullanılan dock, Dell D6000.

Şu Driver'ı kurmanız lazım DisplayLink'i Linux ile beraber kullanabilmek için:

fedora-42-displaylink-1.14.9-2.github_evdi.src.rpm versiyonu kullanılıyor resimdeki sistemde. Eğer denemeye karar verirseniz ve aynı versiyonu kullanmak isterseniz, dnf update komutlarını çalıştırdıktan sonra aşağıdaki komutlarla kurabilirsiniz:

Kod:
mock -r fedora-42-aarch64 --rebuild ./fedora-42-displaylink-1.14.9-2.github_evdi.src.rpm
dnf install /var/lib/mock/fedora-42-aarch64/result/displaylink-1.14.9-2.aarch64.rpm
Son düzenleme:
Dock için pahalı gibi geldi ama almışken ve sürekli kullanım için alacağız mecbur. Teşekkürler tekrardan, selam.

Hocam, @Qnix

Bu iki ürün arasındaki fark nedir?
Hangisini tercih etmeliyim?

1) https://www.hepsiburada.com/dell-21...-exchange-european-power-cord-pm-HB00001BZ7EQ

2)https://www.hepsiburada.com/dell-universal-dock-d6000-eu-452-bcyh-pm-HB00000MDB76 (sizin kullandığınız)
Kaç harici monitör kullanacağınıza bağlı olarak seçmeniz lazım.

Hub veya benzeri bir yöntemle bunu aşarım diye düşünmüştüm.

Hayır , harika çalışıyor :)

@Recep Baltaş hocam, Type-C harici başka bir şekilde hub, HDMI bağlantısı ya da başka bir şekilde görüntü almam mümkün mü? Görüntüleyeceğim Hz fark etmez bu arada :)
Daha fazla bir performans artışı yaşadınız mı? Linux hızlıdır diye bir kural var ya.

Kaç harici monitör kullanacağınıza bağlı olarak seçmeniz lazım.

Şu anlık bir harici monitör kullanıyorum. Birden fazla için D6000, eğer tek kullanılacaksa WD19 diye okumuştum hocam doğru mudur?
@Qnix

Daha fazla bir performans artışı yaşadınız mı? Linux hızlıdır diye bir kural var ya.

Performans olarak ahım şahım bir fark olmasa da daha akıcı ve hızlı olduğunu söyleyebilirim. :)

Şu anlık bir harici monitör kullanıyorum. Birden fazla için D6000, eğer tek kullanılacaksa WD19 diye okumuştum hocam doğru mudur?
@Qnix

Performans olarak ahım şahım bir fark olmasa da daha akıcı ve hızlı olduğunu söyleyebilirim. :)
Benim kullandığım modeli alabilirsiniz daha az sorun yaşamanız adına. Fakat buna rağmen daha ucuz bir şey arıyorsanız:

Son düzenleme: