Fedora KDE kurmak istiyorum. ISO dosyasını USB'ye yazdırdım. Boot kısmından ilk sıraya getirdiğimde iki seçenek çıkıyor. Birine bastığımda ISO'yu test ediyor, sorunsuz çıkıyor ama sonra direkt masaüstüne atıyor. Diğeri ise direkt masaüstüne atıyor. Masaüstünde hard disk yazan bir uygulama var, izlediğim videoda basınca kurulum ekranına atması lazım ama yok, hiçbir tepki vermiyor ve USB üzerinden başladığından mı bilmiyorum, çok kasıyor, 10 Hz gibi oluyor. Ne yapmalıyım? İlk tepki vermediğinde Linux Mint'e geri geçip tekrardan ISO yazdırdım ama nafile, hâlâ aynı sonuç. O kadar takılıyor ki bazen mouse donuyor, hareket edemiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Melih AK
Başarılı
Live ISO açarken Fedorada ikinci seçenek oluşturduğunuz usb'yi kontrol ettikten sonra boot ediyor, çoğu durumda bu seçenek ile kuruluma başlamak daha iyi bir tercih olacaktır. Live iso açıldıktan ve KDE masaüstü geldikten sonra ise masaüstündeki install uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Önce internete bağlanıp sonrasında install uygulamasına girmenizi tavsiye ederim, Fedora calamares(install uygulamasi) biraz buglı çalışabiliyor, o uygulama açılırken biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Açıldıktan sonrası devamı geliyor zaten. Kurulumdan sonra yeniden başlatın ve usb yi çıkarın yoksa tekrardan Live ISO ya giriş yapacaktır.
Disk bölümlendirmenizi kendini yapacaksanız diğer dağıtımlardan farklı olarak Fedorada 1gb boot alanı ayırmanız gerekiyor, sonrası 512mb EFI ve istediğiniz kadar ROOT alanı. Takıldığınız yerde etiketleyerek sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum.
Disk bölümlendirmenizi kendini yapacaksanız diğer dağıtımlardan farklı olarak Fedorada 1gb boot alanı ayırmanız gerekiyor, sonrası 512mb EFI ve istediğiniz kadar ROOT alanı. Takıldığınız yerde etiketleyerek sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum.
Live ISO açarken Fedora'da ikinci seçenek oluşturduğunuz USB'yi kontrol ettikten sonra boot ediyor, çoğu durumda bu seçenek ile kuruluma başlamak daha iyi bir tercih olacaktır. Live ISO açıldıktan ve KDE masaüstü geldikten sonra ise masaüstündeki install uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Önce internete bağlanıp sonrasında install uygulamasına girmenizi tavsiye ederim, Fedora Calamares(install uygulamasi) biraz buglı çalışabiliyor, o uygulama açılırken biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Açıldıktan sonrası devamı geliyor zaten. Kurulumdan sonra yeniden başlatın ve USB'yi çıkarın yoksa tekrardan live ISO'ya giriş yapacaktır.
Disk bölümlendirmenizi kendini yapacaksanız diğer dağıtımlardan farklı olarak Fedora'da 1GB boot alanı ayırmanız gerekiyor, sonrası 512MB EFI ve istediğiniz kadar root alanı. Takıldığınız yerde etiketleyerek sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum.
Hocam masaüstünde ki install uygulamasına bastıktan sonra çok uzun bir süre bekledim herhangi bir tepki vermedi. Bir kere bir tepki aldım şifremi girdim kurulum ekranı geldi ama bu sefer de hiçbir simgeye basamiyordum. Herhalde dondu deyip 5-10 dakika bekledim ama herhangi bir değişme olmadı.
@Demorlius
- Makaleler
- 3
Linux'ta alternatif bol. Fedora kurulmuyorsa Ubuntu kurmayı dene. Zaten son kullanıcı için kayda değer hiç farkları yok.
Linux'ta alternatif bol. Fedora kurulmuyorsa Ubuntu kurmayı dene. Zaten son kullanıcı için kayda değer hiç farkları yok.
Hocam Arch kurayım mı sizce? Normalde Fedora kurup sonrasında Arch kurmak istiyordum ama Fedora kuramadım bir türlü direkt Arch kursam diyorum.
Bende de böyle bir sorun olmuştu. SSD modunu AHCI ile değiştirince çözülmüştü. Ha bir de ISO'yu tekrar yazmıştım. KDE sorunu olabilir. XFCE veya Cinnamon olarak tekrar yazdırabilirsiniz.
Fedora kurulumu bir kez daha denemenizi öneririm. Linux'a yeni başlamış biri iseniz Arch kurulumu çok zor gelebilir. Endavour OS bir Arch dağıtımıdır ve kurulumu basitleştirilmiştir.
Kusura bakmayın kurstaydım yazadım.
Hocam Arch kurayım mı sizce? Normalde Fedora kurup sonrasında Arch kurmak istiyordum ama Fedora kuramadım bir türlü direkt Arch kursam diyorum.
Fedora kurulumu bir kez daha denemenizi öneririm. Linux'a yeni başlamış biri iseniz Arch kurulumu çok zor gelebilir. Endavour OS bir Arch dağıtımıdır ve kurulumu basitleştirilmiştir.
Son düzenleme:
Bende de böyle bir sorun olmuştu. SSD modunu AHCI ile değiştirince çözülmüştü. Ha bir de ISO'yu tekrar yazmıştım. KDE sorunu olabilir. Xfce veya Cinnamon olarak tekrar yazdırabilirsiniz.
Hocam 2-3 kere denedim bir türlü olmuyor bu Fedora. Arch'ın sadece kurulumu mu zordur yoksa kullanım olarak da zor mu? Video izleyerek Arch install yaparak kurabilir gibi hissediyorum ama kurduktan sonra da en ufak şey için bile kod istiyorsa o zaman biraz sıkıntı olabilir.
Hocam 2-3 kere denedim bir türlü olmuyor bu Fedora. Arch'ın sadece kurulumu mu zordur yoksa kullanım olarak da zor mu? Video izleyerek Arch install yaparak kurabilir gibi hissediyorum ama kurduktan sonra da en ufak şey için bile kod istiyorsa o zaman biraz sıkıntı olabilir.
Uğraşmanıza gerek yok ve saf Arch sizi uğraştırır. Endavour OS kurun geçin.
Uğraşmanıza gerek yok ve saf Arch sizi uğraştırır. Endavour OS kurun geçin.
Tamam hocam son kez Fedora deneyip onu kuracağım. Bir de hocam bugün 3-4 kere Fedora denedim şu an Windows geçtim yani bayağı bir boot ettim sistemi bunun bir zararı olur mu?
Hayır olmaz.Tamam hocam son kez Fedora deneyip onu kuracağım. Bir de hocam bugün 3-4 kere Fedora denedim şu an Windows geçtim yani bayağı bir boot ettim sistemi bunun bir zararı olur mu?
Yeni konular
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-