Fedora KDE kurmak istiyorum. ISO dosyasını USB'ye yazdırdım. Boot kısmından ilk sıraya getirdiğimde iki seçenek çıkıyor. Birine bastığımda ISO'yu test ediyor, sorunsuz çıkıyor ama sonra direkt masaüstüne atıyor. Diğeri ise direkt masaüstüne atıyor. Masaüstünde hard disk yazan bir uygulama var, izlediğim videoda basınca kurulum ekranına atması lazım ama yok, hiçbir tepki vermiyor ve USB üzerinden başladığından mı bilmiyorum, çok kasıyor, 10 Hz gibi oluyor. Ne yapmalıyım? İlk tepki vermediğinde Linux Mint'e geri geçip tekrardan ISO yazdırdım ama nafile, hâlâ aynı sonuç. O kadar takılıyor ki bazen mouse donuyor, hareket edemiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Terminal üzerindenFedora KDE kurmak istiyorum. ISO dosyasını USB'ye yazdırdım. Boot kısmından ilk sıraya getirdiğimde iki seçenek çıkıyor. Birine bastığımda ISO'yu test ediyor, sorunsuz çıkıyor ama sonra direkt masaüstüne atıyor. Diğeri ise direkt masaüstüne atıyor. Masaüstünde hard disk yazan bir uygulama var, izlediğim videoda basınca kurulum ekranına atması lazım ama yok, hiçbir tepki vermiyor ve USB üzerinden başladığından mı bilmiyorum, çok kasıyor, 10 Hz gibi oluyor. Ne yapmalıyım? İlk tepki vermediğinde Linux Mint'e geri geçip tekrardan ISO yazdırdım ama nafile, hâlâ aynı sonuç. O kadar takılıyor ki bazen mouse donuyor, hareket edemiyorum.
sudo dbus-launch liveinst komutunu çalıştırın.Live ISO açarken Fedora'da ikinci seçenek oluşturduğunuz USB'yi kontrol ettikten sonra boot ediyor, çoğu durumda bu seçenek ile kuruluma başlamak daha iyi bir tercih olacaktır. Live ISO açıldıktan ve KDE masaüstü geldikten sonra ise masaüstündeki install uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Önce internete bağlanıp sonrasında install uygulamasına girmenizi tavsiye ederim, Fedora Calamares(install uygulamasi) biraz buglı çalışabiliyor, o uygulama açılırken biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Açıldıktan sonrası devamı geliyor zaten. Kurulumdan sonra yeniden başlatın ve USB'yi çıkarın yoksa tekrardan live ISO'ya giriş yapacaktır.
Disk bölümlendirmenizi kendini yapacaksanız diğer dağıtımlardan farklı olarak Fedora'da 1GB boot alanı ayırmanız gerekiyor, sonrası 512MB EFI ve istediğiniz kadar root alanı. Takıldığınız yerde etiketleyerek sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum.
Hocam şu an o uygulamaya girdim her şeyi yaptım ancak ekrana bilinmeyen bir hata meydana geldi diye bir yazı geldi. Ne yapmalıyım?
Dosya Ekleri
Banela Etcher veya Ventoy kullanmayı deneyin.Hocam şu an o uygulamaya girdim her şeyi yaptım ancak ekrana bilinmeyen bir hata meydana geldi diye bir yazı geldi. Ne yapmalıyım?
Hocam zaten Vento'yla yazdırdım ISO dosyasını. Bu sabahta bir kere aynı hatayı almıştım onda da Fedora'nin bir uygulamasından yapmıştım.
Yeter yahu bıktım. Linux sevdam buraya kadarmış. Yapabileceğim her şeyi denedim. Arch Linux'a çok sıkıntı çıkarır başıma bela alırım Linux'tan soğutur diye geçmemiştim fakat bu Fedora o kadar sorun açtı ki başıma sözde kullanıcı dostu bir de. Bu kullanıcı dostuysa zor olan Arch'i düşünemiyorum. Ben bundan sonra windowscuyum arkadaş! Belki ileride Mint'e geçerim geri o kadar artık hayatımda sadece 2 işletim sistemi kullanacağım. Oh be dünya var mış Windows babaya can kurban. Bir iki tuş kurmak bu kadar basit. Hadi kod yazmaya falanda razıyım da yeter ki kurulsun Fedora kurulmuyor bile.
Son düzenleme:
Sizde sadece fedora sorun çıkardı. Başka dağıtımlar deneyebilirsiniz.Hocam zaten Vento'yla yazdırdım ISO dosyasını. Bu sabahta bir kere aynı hatayı almıştım onda da Fedora'nin bir uygulamasından yapmıştım.
Yeter yahu bıktım. Linux sevdam buraya kadarmış. Yapabileceğim her şeyi denedim. Arch Linux'a çok sıkıntı çıkarır başıma bela alırım Linux'tan soğutur diye geçmemiştim fakat bu Fedora o kadar sorun açtı ki başıma sözde kullanıcı dostu bir de. Bu kullanıcı dostuysa zor olan Arch'i düşünemiyorum. Ben bundan sonra windowscuyum arkadaş! Belki ileride Mint'e geçerim geri o kadar artık hayatımda sadece 2 işletim sistemi kullanacağım. Oh be dünya var mış Windows babaya can kurban. Bir iki tuş kurmak bu kadar basit. Hadi kod yazmaya falanda razıyım da yeter ki kurulsun Fedora kurulmuyor bile.
Sizde sadece Fedora sorun çıkardı. Başka dağıtımlar deneyebilirsiniz.
Tahminimce uzun bir süre Windows kullanacağım hocam.
Melih AK
Başarılı
Ventoy benim usb belleklerimde de sıkıntı çıkarıyordu ben sürekli rufus veya balena etcher kullanıyorum. Anladığım kadarıyla sizin yaşadığınız sorunlar usb bellek kaynaklı sonuçta kurulum bile tamamlanmadan live iso aşamasında sorun yaşıyorsunuz. Bunun da başlıca sebeplerinden biri usb bellek diğeri de ram.
Arch yüklemek isterseniz de CachyOS veya EndeavourOS kullanabilirsiniz. Kendim CachyOS tercih ediyorum. EndeavourOS in kendi eos-update gibi komutları bazen güncelleme yaparken config dosyalarımın kaybolmasına sebep oldu. CachyOS kullanırken hiç bu tarz sorunlar yaşamadım ve üstelik işlemci ve gpu tipinize göre patchlenmiş kernel ve aur repoları olduğu için uygulamalar daha sorunsuz çalışıyor benim için.
Arch yüklemek isterseniz de CachyOS veya EndeavourOS kullanabilirsiniz. Kendim CachyOS tercih ediyorum. EndeavourOS in kendi eos-update gibi komutları bazen güncelleme yaparken config dosyalarımın kaybolmasına sebep oldu. CachyOS kullanırken hiç bu tarz sorunlar yaşamadım ve üstelik işlemci ve gpu tipinize göre patchlenmiş kernel ve aur repoları olduğu için uygulamalar daha sorunsuz çalışıyor benim için.
Yeni konular
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-