İlk bir test edeyim dedim ve Secure Boot açık olmasına rağmen çalıştı. Ancak 1-2 tane sorunla karşılaştım Live USB'de.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Bazı modüller beklendiği gibi çalışmayabilir. Elle imzalamakta sorun görmüyorsanız kullanabilirsiniz. Linux kullanan birisi için Secure Boot gereksiz, sağladığı "güvenlik" ise son kullanıcı için anlamsız. Ben kendim Secure Boot kullanıyorum mesela Windows kullanmamama rağmen ama bu tercih meselesi.
Modül dediğiniz şey nedir? Bir de GPU AMD RX 580.Bazı modüller beklendiği gibi çalışmayabilir. Elle imzalamakta sorun görmüyorsanız kullanabilirsiniz. Linux kullanan birisi için Secure Boot gereksiz, sağladığı "güvenlik" ise son kullanıcı için anlamsız. Ben kendim Secure Boot kullanıyorum mesela Windows kullanmamama rağmen ama bu tercih meselesi.
A
agg1401
Ziyaretçi
Tavsiyem, kapatmandır.
- Makaleler
- 4
Sürücüler çoğunlukla ayrı dosya olarak paketlenir. Bazı uygulamaların dosyaları çekirdekten ayrı olabilir. NVIDIA sürücüleri, VMware ve VirtualBox modülleri, dışarıdan kurduğunuz sürücüler bunlara dahil olabilir. Bunların elle imzalanması lazım Secure Boot için, yoksa bilgisayar bunları çalıştıramaz.
En güzeli kapatmak o zaman. Ve o yaşadığım 1-2 sorunu çözersem mis gibi olacak.Sürücüler çoğunlukla ayrı dosya olarak paketlenir. Bazı uygulamaların dosyaları çekirdekten ayrı olabilir. NVIDIA sürücüleri, VMware ve VirtualBox modülleri, dışarıdan kurduğunuz sürücüler bunlara dahil olabilir. Bunların elle imzalanması lazım Secure Boot için, yoksa bilgisayar bunları çalıştıramaz.
Yaşadığım sorun. Fedora Linux Live USB donuyor
- Makaleler
- 7
NVIDIA sürücülerinde problem yaşadım şu ana kadar sadece. AMD sürücüleri sorun yaratmazsa kapat geç. Her zaman geri açabilirsin zaten sonuçta kalıcı bir şey değil 
Öyle yapayım. Ancak bir sorun var. Onu çözmem lazım. Fedora Linux Live USB donuyor