Koneko Toujou
Üstün
2-3 tane Fedora Linux makine kurdum ama bunlarda şifre olmasın istiyorum. Açtığım zaman direkt ana ekrana gelsin. Kurulum yaparken zorla şifre istedi diye girdim. Bu şifreleri nasıl iptal ederim?
Hocam mesajı şimdi gördüm. Masaüstünden kolayca yaparsam daha iyi olur.
GNOME masaüstü ortamı mı kullanıyorsunuz? Oturum yöneticiniz gdm3 olabilir mi?
Ama aşağıda bıraktığım gibi gözüküyor.
Eki Görüntüle 162075
AutomaticLoginEnable = true
AutomaticLogin = KULLANICI ADIN
# ile başlayan bu kısımlar zaten varsa baştaki # karakterini silip ayarlama yapabilirsin.)Tam olarak parola kaldırılır mı? Üzgünüm ama yapamazsın. Linux ve Unix sistemlerde kullanıcının parolaya sahip olması gerekir. Yine yöntemler var fakat önermiyorum.
GNOME masaüstü ortamı. Muhtemelen gdm3 kullanıyorsun. Gdm3 için otomatik girişleri ayarlayabilirsin. Böylece parola girme gereksinimini azaltabilirsin. Gdm3 için bu dosyayı "root" kullanıcısı ile düzenle: "/etc/gdm3/custom.conf"
Bu conf dosyasının içerisinde "[daemon]" bölümünü bul ve bu bölümün altına şunu ekle:
Bash:AutomaticLoginEnable = true. AutomaticLogin = KULLANICI ADIN
(Eğer#ile başlayan bu kısımlar zaten varsa baştaki#karakterini silip ayarlama yapabilirsin.)
Ardından yeniden başlatın ve bakalım işe yarayacak mı?
Tam olarak parola kaldırılır mı? Üzgünüm ama yapamazsın. Linux ve UNIX sistemlerde kullanıcının parolaya sahip olması gerekir.
"Hocam bahsettiğiniz konuma nasıl girebilirim? Linux'a dair hiçbir bilgim yok neredeyse.![]()
sudo su root" komutu ile "root" kullanıcısına giriş yapın. Burada parola isteyecektir. nano /etc/gdm3/custom.conf komutu ile bahsettiğim dosyayı düzenlemeyi deneyin. CTRL + X ile çıkış yapın. Dosyayı kaydetme sorusuna E harfi ile onay verin.Şifreleri iptal etmek pek sağlıklı bir şey değil. Şifreni iptal etmek icin root yetkisinde
passwd -d <kullanici> ile parolayı /etc/passwd dosyasından kaldırabilirsin.Hocam bahsettiğiniz konuma nasıl girebilirim? Linux'a dair hiçbir bilgim yok neredeyse.
sudo sed -i 's/^#AutomaticLoginEnable.*/AutomaticLoginEnable=true/; s/^#AutomaticLogin.*/AutomaticLogin=<KULLANICI ADIN>/' /etc/gdm/custom.conf
Parolayı değiştirmek yerine otomatik giriş ile ilerlesek daha doğru olur.Şifreleri iptal etmek pek sağlıklı bir şey değil. Şifreni iptal etmek icin root yetkisindepasswd -d <kullanici>ile parolayı/etc/passwddosyasından kaldırabilirsin.
Şifreleri iptal etmek pek sağlıklı bir şey değil. Şifreni iptal etmek icin root yetkisindepasswd -d <kullanici>ile parolayı/etc/passwddosyasından kaldırabilirsin.
Fakat parolayı komple iptal etmek güvenlik zafiyeti verir, zira bu kullanıcı sudo grubunda varsa parolasız biçimde root yetkisine kendisini yükseltebilir.
sudo sed -i 's/^#AutomaticLoginEnable.*/AutomaticLoginEnable=true/; s/^#AutomaticLogin.*/AutomaticLogin=<KULLANICI ADIN>/' /etc/gdm/custom.conf
Parolayı değiştirmek yerine otomatik giriş ile ilerlesek daha doğru olur.