Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam mesajı şimdi gördüm. Masaüstünden kolayca yaparsam daha iyi olur.

Ayarlar -> Sistem -> Kullanıcılar yolunu izle ve işaretlediğim seçeneği aktifleştir. Sonra yeniden başlat.

Adsız.webp
Peki oynadığınız oyunların birinde uzaktan komut yürütebilecekleri bir güvenlik açığı çıkarsa ne olacak biliyor musunuz? Yetkilere erişmesi zor olmayacak. (yaşanan bir şey.) Risk almayın. :)

Oyun offline ama olsun, madem bu kadar önemli bir şey kalsın bari.

"sudo su root" komutu ile "root" kullanıcısına giriş yapın. Burada parola isteyecektir. nano /etc/gdm3/custom.conf komutu ile bahsettiğim dosyayı düzenlemeyi deneyin. CTRL + X ile çıkış yapın. Dosyayı kaydetme sorusuna e harfi ile onay verin.

Bu yöntemle dosyaya girince şu şekilde gözüküyor. Burada düzenlemem gereken kısımları nasıl göreceğim?

1752132687930.webp

Fedora'nın hangi sürümünü kullanıyorsunuz? İndirip bakmak istiyorum. :D

Buradan ilk seçeneği indirdim.

Şifreleri iptal etmek pek sağlıklı bir şey değil. Şifreni iptal etmek icin root yetkisinde passwd -d <kullanici> ile parolayı /etc/passwd dosyasından kaldırabilirsin.

Fakat parolayı komple iptal etmek güvenlik zafiyeti verir, zira bu kullanıcı sudo grubunda varsa parolasız biçimde root yetkisine kendisini yükseltebilir.

Bash:
sudo sed -i 's/^#AutomaticLoginEnable.*/AutomaticLoginEnable=true/; s/^#AutomaticLogin.*/AutomaticLogin=<KULLANICI ADIN>/' /etc/gdm/custom.conf

Hocam verdiğiniz kodu yazınca şu şekilde herhangi bir tepki vermiyor:

1752134709593.webp

Son düzenleme:
Verilen komut sizin sisteminizde var olmayan dosyaya odaklanıyor. Hata vermesi normal. İnternetim biraz yavaş. Sizden biraz zaman isteyeceğim. Çözüm bulmak için Fedora'yı indirme aşamasındayım. 🙏

Zaman sıkıntımız yok hocam ben de dışarıya çıkacağım zaten bir süre mesaj yazsanız da deneyemeyeceğim. Acele etmenize gerek yok.