Koneko Toujou
Üstün
2-3 tane Fedora Linux makine kurdum ama bunlarda şifre olmasın istiyorum. Açtığım zaman direkt ana ekrana gelsin. Kurulum yaparken zorla şifre istedi diye girdim. Bu şifreleri nasıl iptal ederim?
Hocam mesajı şimdi gördüm. Masaüstünden kolayca yaparsam daha iyi olur.
Peki oynadığınız oyunların birinde uzaktan komut yürütebilecekleri bir güvenlik açığı çıkarsa ne olacak biliyor musunuz? Yetkilere erişmesi zor olmayacak. (yaşanan bir şey.) Risk almayın.![]()
"sudo su root" komutu ile "root" kullanıcısına giriş yapın. Burada parola isteyecektir.nano /etc/gdm3/custom.confkomutu ile bahsettiğim dosyayı düzenlemeyi deneyin. CTRL + X ile çıkış yapın. Dosyayı kaydetme sorusuna e harfi ile onay verin.
Oyun offline ama olsun, madem bu kadar önemli bir şey kalsın bari. Bu yöntemle dosyaya girince şu şekilde gözüküyor. Burada düzenlemem gereken kısımları nasıl göreceğim?
Eki Görüntüle 162080
ls /etc/gdm3/ komutunu yazıp çıktıyı paylaşabilir misin? Belki custom.conf dosyasını oluşturmamız gerekiyordur ama emin olalım.ls /etc/gdm3/komutunu yazıp çıktıyı paylaşabilir misin? Belkicustom.confdosyasını oluşturmamız gerekiyordur ama emin olalım.
lightdm kullanıyorsundur.Oturum açma ekranını gösterme şansın var mı? Belkilightdmkullanıyorsundur.
Fedora'nın hangi sürümünü kullanıyorsunuz? İndirip bakmak istiyorum.![]()
Şifreleri iptal etmek pek sağlıklı bir şey değil. Şifreni iptal etmek icin root yetkisindepasswd -d <kullanici>ile parolayı/etc/passwddosyasından kaldırabilirsin.
Fakat parolayı komple iptal etmek güvenlik zafiyeti verir, zira bu kullanıcı sudo grubunda varsa parolasız biçimde root yetkisine kendisini yükseltebilir.
Bash:sudo sed -i 's/^#AutomaticLoginEnable.*/AutomaticLoginEnable=true/; s/^#AutomaticLogin.*/AutomaticLogin=<KULLANICI ADIN>/' /etc/gdm/custom.conf
Verilen komut sizin sisteminizde var olmayan dosyaya odaklanıyor. Hata vermesi normal. İnternetim biraz yavaş. Sizden biraz zaman isteyeceğim. Çözüm bulmak için Fedora'yı indirme aşamasındayım.Hocam verdiğiniz kodu yazınca şu şekilde herhangi bir tepki vermiyor.
Verilen komut sizin sisteminizde var olmayan dosyaya odaklanıyor. Hata vermesi normal. İnternetim biraz yavaş. Sizden biraz zaman isteyeceğim. Çözüm bulmak için Fedora'yı indirme aşamasındayım.![]()
Hocam verdiğiniz kodu yazınca şu şekilde herhangi bir tepki vermiyor:
![]()
grep -E 'AutomaticLoginEnable|AutomaticLogin' /etc/gdm/custom.conf
grep ile dosyanin varligini veya degisikligi kontrol edin.