Fedora vs Arch Linux

Sizce hangisi? Bence ikisi de iyi seçimler. Ancak Arch'ta Xbox Gamepad'i driverı AUR'da var. Fedora'da kendin kurman lazım. Bir de Arch Linux, Archinstall ile kurulacak.
Stabillik arıyorsan Fedora iyidir.
Daha fazla paket desteği ve hız konusunda Arch fena değil ama yeterli vaktin varsa Archinstall kullanma.

Fedora da paketler eksik olabiliyor. Bu yüzden alternatif yazılım kurman gerekebilir. Yalnız Nix OS e geçene kadar Fedora kullanıyordum Nix OS'ten sonra en iyi Wayland deneyimim oldu. Ne hikmetse Nix OS X11 bende düzgün çalışmıyor.

Arch Linux'a gelirsek, archinstall ile kurulabilir veya ALCI projesi kullanılabilir. Hiç olmadı arco plasma da kullanılabilir, Calamares kurucusu ile gelmekte.

Arch derim. Fedora bana yavaşmıl gibi geliyor. Bir de Arch ve birkaç distro dışıdçoğu distro aşırı aşırı paket kuruyor. Stabillik için bu kadar paket gerekli mi emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce hangisi? Bence ikisi de iyi seçimler. Ancak Arch'ta Xbox Gamepad'i driverı AUR'da var. Fedora'da kendin kurman lazım. Bir de Arch Linux, Archinstall ile kurulacak.
Arch veyahut Fedora kuracak konuma gelmis kullanici icin bence vakit ve zahmet disi bir kaygi olmamali Arch kurmak, archinstall 3.0 ise fena degil gibi.

Ben AUR seviyorum ve Fedora genel olarak gicik kaptigim bir dagitim. Paket sayisi bana kalirsa yetersiz. Fazla da ek bir ozelligi de yok openSuse abiler gibi. Arch ya da Arch based iyidir eger ben o ucan teneke distrosunu kullanacagim diyorsan.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt