Bora Yenici

Başarılı
Herkese merhaba, Linux 7.1 kerneli ile Mediatek Mt7902 ağ kartına destek gelmesiyle Linux'a geçme kararı aldım. Bu kernel şu an Fedora Rawhide'da bulunuyor, o yüzden Fedora Rawhide'a geçmeyi düşünüyorum. Üniversitede okuduğum için günümün çoğu Microsoft Teams'de ve Office uygulamalarında geçiyor. Yıllar önce biraz Linux Mint ve Arch deneyimim olmuştu. Buna ek olarak bilgisayarda WhatsApp Web, Spotify kullanıyorum ve internette takılıyorum. Ek olarak Wine ve ProtonDB kurmayı biliyorum, en azından Debian tabanlı sistemlerde. Sizce Fedora'ya geçmeli miyim yoksa başka bir dağıtım mı kullanmalıyım?

Ofis uygulamalarını maalesef kuramıyorsunuz ancak Teams'i tarayıcıdan uygulama olarak ekleyebiliyorsunuz. Ofis uygulamaları için açık kaynak alternatiflere yönelmek veya tarayıcı üzerinden kullanmalısınız. ODT ve Bottles kullanarak çözmeye çalışıyorum ancak şu anlık başarılı olamadım.

Whatsapp'ı da aynı şekilde tarayıcıdan uygulama olarak ekledim öyle kullanıyorum. Spotify sıkıntısız yüklenebiliyor.

Bence Fedoraya geçmemek için bir nedeniniz yok. Farklı kullandığınız oyun veya uygulamalar varsa belirtirseniz daha detaylı bilgi vermeye çalışırım. (Fedora 44 KDE Plasma kullanıyorum.)

Ancak Rawhide'a geçmek istiyorsanız biraz düşünün derim. Geliştirme sürümü olduğunu unutmayın.

Ofis uygulamalarını ve Teams'i tarayıcıdan kullansam da bir sorun olmaz benim için. Arada Odin kullanıyorum her büyük güncellemeyi yüklemek için, One UI 7'den 8'e geçmek gibi. Onun dışında pek bir şey kullanmıyorum Windows'da. Arada sırada kafa dağıtmak için FNAF serisini veya Gta Vice City gibi oyunlar oynuyorum. Masaüstü ortamı olarak Cinnamon kurmayı düşünüyorum. Ayrıca Bitwarden ve Ente Auth kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ofis uygulamalarını ve Teams'i tarayıcıdan kullansam da bir sorun olmaz benim için. Arada Odin kullanıyorum her büyük güncellemeyi yüklemek için, One UI 7'den 8'e geçmek gibi. Onun dışında pek bir şey kullanmıyorum Windows'da. Arada sırada kafa dağıtmak için FNAF serisini veya Gta Vice City gibi oyunlar oynuyorum. Masaüstü ortamı olarak Cinnamon kurmayı düşünüyorum. Ayrıca Bitwarden ve Ente Auth kullanıyorum.
Cinnamon kurmayın. KDE Plasma veya Gnome kullanabilirsiniz.

Şu an Fedoradayım. Güncellemeleri yükledim ve Github'dan ağ kartını kurdum. Şimdi ise Zapret kuruyorum ve ardından kullandığım programları kuracağım.

Cinnamon kullanmayın bence de. FNAF Platinum destekleniyor, GTA Vice City ise gold. Birkaç işlemle düzeltilebilir diyorlar. Bitwarden ve Ente Auth Flathub'da mevcut.

Az önce Flathub'dan unofficial Microsoft Teams Client'ı buldum ve onu indirdim. Ofis uygulamalarını mecbur webten kullanacağım.
Office uygulamalarını webden kullanmak yerine LibreOffice veya çok fazla RAM'iniz var ise WinBoat kullanarak office uygulamalarını sanki native şekilde çalışıyomuş gibi çalıştırabilirsiniz.