@madelyn ya mesela aynı bilgiye farklı zaman dilimlerinde en az 6-7 kez bakmışlığım var. Bilgi dediğimde bir kelimenin tanımı. Ben herhalde o anda öğrenmiş olmak için bakıyorum ve o bilgiyi kullandıktan sonra hafızadan siliyorum. Eğer sorunum buysa bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Yani bende o unuttukça bakma çok işlemez gibi.

@madelyn ya mesela aynı bilgiye farklı zaman dilimlerinde en az 6-7 kez bakmışlığım var. Bilgi dediğimde bir kelimenin tanımı. Ben herhalde o anda öğrenmiş olmak için bakıyorum ve o bilgiyi kullandıktan sonra hafızadan siliyorum. Eğer sorunum buysa bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Yani bende o unuttukça bakma çok işlemez gibi.
Ya mesela ben de şimdi bildiğim bir şeyi hatırlamaya çalışsam herhalde hatırlayamam. Ama bir konuda geçse o an aklıma gelebilir. Durup dururken o bilgiyi hatırlayamadığım için o bilgiyi bilmiyor mu sayılırım?

Mesela bir kelimenin tanımını önceden sözlükten falan bakıp öğrenmişimdir ama birisi o kelimeyi kullandığı zaman unuttum diyelim. O an o kelimenin anlamına bakıp pekiştirirsem büyük ihtimalle başka bir zamanda o kelimenin anlamı aklıma gelecek.

Unuttuğum bilgiyi tamamen unutmuş olmam bence, beynimin bir yerinde duruyordur. Eğer onu kendime hatırlatırsam ya da bir şey sayesinde hatırlarsam beynime iyice işleyecektir.

O kelimenin tanımı yapamazsın belki ama o kelimeyi gördüğün zaman anlamını kavrayabilirsin. Böyle bir durumda o kelimeyi bilmiyor sayılmazsın bence.

Ve dediğin gibi, bilgiyi öğrenme amacına göre beynine işlenmesi de farklı oluyordur. Mesela sınava hazırlanırken öğrendiğimiz bilgileri sınavdan sonra unuturuz, çünkü sadece o an kullanmak için öğrendik.

Ve dediğin gibi, bilgiyi öğrenme amacına göre beynine işlenmesi de farklı oluyordur. Mesela sınava hazırlanırken öğrendiğimiz bilgileri sınavdan sonra unuturuz, çünkü sadece o an kullanmak için öğrendik.
Dediğim gibi büyük ihtimalle bende bundan var. Ben en iyisi önce kafamı bu moddan çıkarmaya çalışayım.

@Sensei @Theafricanus Aslında ezberim iyi, iyi de kendimi ona adamam lazım. Yani mesela 100-120 kelimelik İngilizce metni 20-30 dakikada ezberleyebilirim ama ben ezberlemek değil de daha çok öğrenmek istiyorum.

@Midgardian Daha, öyle çok fazla araştırma yapmıyorum. Sadece belli başlı çok uzun olmayan şeylere bakıyorum. 200 yıllık tarihin hepsine daha bakamam

Tartışmayı deneyebilirsiniz biriyle.