Felsefe ve tarih unutkanlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seraphenthia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 553
@madelyn ya mesela aynı bilgiye farklı zaman dilimlerinde en az 6-7 kez bakmışlığım var. Bilgi dediğimde bir kelimenin tanımı. Ben herhalde o anda öğrenmiş olmak için bakıyorum ve o bilgiyi kullandıktan sonra hafızadan siliyorum. Eğer sorunum buysa bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Yani bende o unuttukça bakma çok işlemez gibi.

Ya mesela ben de şimdi bildiğim bir şeyi hatırlamaya çalışsam herhalde hatırlayamam. Ama bir konuda geçse o an aklıma gelebilir. Durup dururken o bilgiyi hatırlayamadığım için o bilgiyi bilmiyor mu sayılırım?

Mesela bir kelimenin tanımını önceden sözlükten falan bakıp öğrenmişimdir ama birisi o kelimeyi kullandığı zaman unuttum diyelim. O an o kelimenin anlamına bakıp pekiştirirsem büyük ihtimalle başka bir zamanda o kelimenin anlamı aklıma gelecek.

Unuttuğum bilgiyi tamamen unutmuş olmam bence, beynimin bir yerinde duruyordur. Eğer onu kendime hatırlatırsam ya da bir şey sayesinde hatırlarsam beynime iyice işleyecektir.

O kelimenin tanımı yapamazsın belki ama o kelimeyi gördüğün zaman anlamını kavrayabilirsin. Böyle bir durumda o kelimeyi bilmiyor sayılmazsın bence.

Ve dediğin gibi, bilgiyi öğrenme amacına göre beynine işlenmesi de farklı oluyordur. Mesela sınava hazırlanırken öğrendiğimiz bilgileri sınavdan sonra unuturuz, çünkü sadece o an kullanmak için öğrendik.

Dediğim gibi büyük ihtimalle bende bundan var. Ben en iyisi önce kafamı bu moddan çıkarmaya çalışayım.

Tartışmayı deneyebilirsiniz biriyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…