Bana kalırsa din konularının felsefe içinde konuşulması fazlasıyla mantıksız, tamam din felsefesine giren konular konuşulur fakat bazı konular tamamen dini ilgilendiren konular oluyor bunlara ek olarak ayet ve kaynak kavgası da var. İki kategorinin ayrılması ile sorunların genel olarak çözüleceğini düşünüyorum.
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Detaylar
Kim cevapladı?Yani olay aslinda burada bitiyor, yerinde tartismayi bilsek bu tur polemikler olmayacak.
Sırf bu yüzden uzun süredir felsefe kategorisi göz ardı listemde. Normalde konuşmayı, tartışmayı, istişare etmeyi çok severim ama soğudum.
- Makaleler
- 4
Hatta sana bir şey söyleyeyim mi? Kategori göz ardı etme özelliği geldiği gün Dünya ve Türkiye Gündemi kategorisini, 3 gün sonra da Felsefe kategorisini göz ardı etmiştim. O kadar soğudum hani bu konulardan.Sırf bu yüzden uzun süredir felsefe kategorisi göz ardı listemde. Normalde konuşmayı, tartışmayı, istişare etmeyi çok severim ama soğudum.
Gelmesini ben de istiyorum fakat gelince ne olacagini hemen hemen kestiriyorum. Aslinda gelsin ya, forumdaki toxicleri tespit edip goz ardi ederim bu sayede.
Din konusu açılabilir, forumda bunları tartışmaya meraklı bir kesim var onlar için biçilmiş kaftan olacaktır.Bana kalırsa din konularının felsefe içinde konuşulması fazlasıyla mantıksız, tamam din felsefesine giren konular konuşulur fakat bazı konular tamamen dini ilgilendiren konular oluyor bunlara ek olarak ayet ve kaynak kavgası da var. İki kategorinin ayrılması ile sorunların genel olarak çözüleceğini düşünüyorum.
Felsefe kategorisinde din konuşulması mantıksız falan değil. Felsefe dediğimiz şey düşünmenin ta kendisidir. Dinde üzerine düşünüp fikirlerimizi belirtebileceğimiz bir konu. (Sıradan bir konuya bir anda dini bulaştırmaktan bahsetmiyorum, ona ben de karşıyım.)
Haklısınız fakat o kesimi silemiyoruz bu sebeple daha keskin çizgilerle ayırıp bölümleri herkes kendi istediği yerinde tartışmasına yer sağlanabilir.Din konusu açılabilir, forumda bunları tartışmaya meraklı bir kesim var onlar için biçilmiş kaftan olacaktır.
Felsefe kategorisinde din konuşulması mantıksız falan değil. Felsefe dediğimiz şey düşünmenin ta kendisidir. Dinde üzerine düşünüp fikirlerimizi belirtebileceğimiz bir konu. (Sıradan bir konuya bir anda dini bulaştırmaktan bahsetmiyorum, ona ben de karşıyım.)
Üstte bir yerlerde dediğim gibi mevzu din felsefesine seken yerler değil, şu bu etik midir sorusuna ayet atılması.
Forumun geneli gençlerden oluşuyor. İmansızı imanlısı, yaşları gereği biraz "ateşli" oluyor. Sık sık kavga çıkmasının sebebi bu. Bunun önüne geçileceğini sanmıyorum, geçilmesi gerektiğini de düşünmüyorum. Kavga iyidir. Millet birbirine sövüp sayıp cezasını alsın, otursun, dinlensin. Her tartışma nezih de olmak zorunda değil. Ben bana küfreden, ceza yememek için alttan alttan hakaret eden adamı severim mesela. Küfrediyorsa konuya feci focuslanmıştır ve keyifli bir tartışma dönecektir, hep böyle oldu benim tecrübelerim. Bu konudan bağımsızdı, söylemek istedim.
Konuya dönersek bir imansız olarak İslam'ın veya diğer dinlerin üzerine fazla gidilmesine izin verildiğini düşünüyorum. Yukarıda bir arkadaşın mesajına da beğeni attım, bu minvalde şeyler yazmıştı. Elbette dinlerin ve dinsizliğin üzerine gidilsin, elden geçsinler, dayak yesinler ama yönetimce bir serbest bırakma durumu var. E zaten Recep Bey de biraz ateşli ateist sayılır her ne kadar foruma yansıtmasa da. Ufak bir eleştirimdir bu kısaca yönetime dair.
Ayrı kategori açılmaması meselesi hem yukarıdaki paragrafta olduğu gibi açıklanabilir hem de biraz yönetimde cehalet var. Felsefe kategorisi hepsini kapsıyormuş zannediliyor. Yukarıda arkadaşlar benden daha iyi açıklamışlar, aynı şeyleri yazmayacağım. Kısaca artırladım ya işte. Öyle.
Konuya dönersek bir imansız olarak İslam'ın veya diğer dinlerin üzerine fazla gidilmesine izin verildiğini düşünüyorum. Yukarıda bir arkadaşın mesajına da beğeni attım, bu minvalde şeyler yazmıştı. Elbette dinlerin ve dinsizliğin üzerine gidilsin, elden geçsinler, dayak yesinler ama yönetimce bir serbest bırakma durumu var. E zaten Recep Bey de biraz ateşli ateist sayılır her ne kadar foruma yansıtmasa da. Ufak bir eleştirimdir bu kısaca yönetime dair.
Ayrı kategori açılmaması meselesi hem yukarıdaki paragrafta olduğu gibi açıklanabilir hem de biraz yönetimde cehalet var. Felsefe kategorisi hepsini kapsıyormuş zannediliyor. Yukarıda arkadaşlar benden daha iyi açıklamışlar, aynı şeyleri yazmayacağım. Kısaca artırladım ya işte. Öyle.
- Makaleler
- 43
Ben düşünmüyorum, onun yerine tüm kategoriler için başlık açılmalı:
Adalet ise adalet, buyurun.
- Bilim Felsefesi
- Ahlak Felsefesi
- Din Felsefesi
- Varlık Felsefesi
- Siyaset Felsefesi
- Sanat Felsefesi
- Metafizik
Bu arada Din Felsefesini ayetten ibaret sananlar da bilgilerini biraz gözden geçirsinler.
Ayrı ayrı kategori açmak yerine ön ek şeklinde getirebilirler.
Yeni konular
-
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-