Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

29

Üstün
Makaleler
23
Bana kalırsa din konularının felsefe içinde konuşulması fazlasıyla mantıksız, tamam din felsefesine giren konular konuşulur fakat bazı konular tamamen dini ilgilendiren konular oluyor bunlara ek olarak ayet ve kaynak kavgası da var. İki kategorinin ayrılması ile sorunların genel olarak çözüleceğini düşünüyorum.

Artı 42 Eksi
Ben düşünmüyorum, onun yerine tüm kategoriler için başlık açılmalı:
  • Bilim Felsefesi
  • Ahlak Felsefesi
  • Din Felsefesi
  • Varlık Felsefesi
  • Siyaset Felsefesi
  • Sanat Felsefesi
  • Metafizik
Adalet ise adalet, buyurun.

Bu arada Din Felsefesini ayetten ibaret sananlar da bilgilerini biraz gözden geçirsinler.

Din bence teknoloji ve bilim ağırlıklı bir forumda hiçbir yerde olmamalı.

Ha ayarlarda seçenek olur sadece isteyenlerin görebildiği gibi olsun derseniz; ''inançlar'' diye forum gelebilir, oraya 4 büyük dinin kategorisi konulur, ''diğer inançlar'' şeklinde de (Budizm, Hinduizm vs.) diye bir alt forum oluşturulabilir.

Ben düşünmüyorum, onun yerine tüm kategoriler için başlık açılmalı:
  • Bilim Felsefesi
  • Ahlak Felsefesi
  • Din Felsefesi
  • Varlık Felsefesi
  • Siyaset Felsefesi
  • Sanat Felsefesi
  • Metafizik
Adalet ise adalet, buyurun.

Bu arada Din Felsefesini ayetten ibaret sananlar da bilgilerini biraz gözden geçirsinler.
Açıkçası bu kadar kategoriye ayrılması kalabalıklık yapar diye düşünüyorum. Din ayrı tutulsun onda bir sıkıntı yok da; sanat, siyaset, ahlak, bilim gibi şeyler için ayrı ayrı kategoriler açmak kalabalıklık yapar ama sen bilirsin yine de.
Din bence teknoloji ve bilim ağırlıklı bir forumda hiçbir yerde olmamalı.

Ha ayarlarda seçenek olur sadece isteyenlerin görebildiği gibi olsun derseniz; ''inançlar'' diye forum gelebilir, oraya 4 büyük dinin kategorisi konulur, ''diğer inançlar'' şeklinde de (Budizm, Hinduizm vs.) diye bir alt forum oluşturulabilir.
Direkt "Din" veya "Dinler" diye bir kategori açılsa isteyen gidip göz ardı edebilir kategoriyi.

Direkt "din" veya "dinler" diye bir kategori açılsa isteyen gidip göz ardı edebilir kategoriyi.
Bahsettiğim de o. Din kelimesi yerine inançlar daha uygun olur. Kategori göz ardı etmek de olabilir ancak ayarlarda bunun seçeneği olması daha mantıklı olur. Yine de teknoloji ve bilim ağırlıklı bir forumda olmamalı...

Felsefe kategorisi ortaya karisik yemek gibi. Ben felsefeye kafa yorsaydim bu durumdan oldukca rahatsiz olurdum dogal olarak.

Oreki'nin yukaridaki 'alt kategorilere ayirma' onerisi daha akla yatkin geldi. O sekilde olabilir.

Bahsettiğim de o. Din kelimesi yerine inançlar daha uygun olur. Kategori göz ardı etmek de olabilir ancak ayarlarda bunun seçeneği olması daha mantıklı olur. Yine de teknoloji ve bilim ağırlıklı bir forumda olmamalı...
Haklısın, benim dediğim senin dediğinle aynıymış, ben başta biraz yanlış anladım ama evet öyle yapılmalı.

Açıkçası bu kadar kategoriye ayrılması kalabalıklık yapar diye düşünüyorum. Din ayrı tutulsun onda bir sıkıntı yok da

İşte benim anlam veremediğim kısım bu. "Felsefe dalları" diye ufacık bir Google araması ile zaten dalların arasındaki uçurumu görebiliyorsun. Neden Din ayrılıyor da diğerleri ayrılmıyor onu anlamadım. Diğer kategorilerde insanlar tartışmayı çok mu güzel biliyor da haberim yok?

Kategoriye girdim, önüme çıkan ilk konu bu. Okumaya bir başla, ilerledikçe nasıl bir duruma dönüştüğünü göreceksin.