Fenerbahçe, Kante transferindeki desteği için Erdoğan'a teşekkür etti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Milas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Galatasaray arazisinin kendisine ait olduğunu ve stadını kendi parası ile yaptığını mı iddia ediyorsunuz? Boş yapıyor diyorsanız benim argümanlarımı mantıklı şekilde yalanlamak zorundasınız. Galatasaray'ın Ali samiyen arazisinin kendilerine ait olmadığı ve stadını da devletin yaptığı belgelerle sabit bir gerçektir. En basiti gidin Wikipedia'dan okuyabilirsiniz. Bunu yapmayacağınız için ilgili bölümleri buraya atıyorum.

"1933-1935 yılları arasında devlet yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, kentin dışarısında yer alan o dönemdeki adıyla mecidiye köyü'nde, likör fabrikası'nın yanında bulunan Tekel'e ait arazi beden terbiyesi genel müdürlüğü tarafından satın alınarak, 30 yıl süreyle, yıllığı 1 TL'den Galatasaray spor kulübü'ne kiralandı ve şimdiki arazi Galatasaray'a yapılması planlanan stat için tahsis edildi. 1936 yılında arazinin hafriyatına başlandı. Dönemin Türk spor kurumu başkanı olan Adnan Menderes'ten bu iş için maddi yardım alındı. Ancak çalışmalar maddi yetersizliklerden dolayı hafriyat aşamasında kalmıştır.

1940 yılında o dönemki Galatasaray başkanı tevfik Ali çınar'ın önderliğinde stat konusu yeniden gündeme getirildi. Aynı dönemde arazi 30 yıl müddetle ve yıllığı sembolik olarak 1 liralık bedelle Galatasaray'a kiralandı. Galatasaray bu sahada modern bir stat ve veledrom yapılmasını taahhüt etmişti."

"İnşaatın Galatasaray spor kulübü'nün maddi imkânlarıyla yürütülemediği görüldüğünden iş beden terbiyesi genel müdürlüğü'ne devredildi. 1955 yılında yapılan kullanım hakkı anlaşması, o tarihte kalan 22 yıllık sürenin üzerine 30 yıl daha eklenerek 2007'ye değin uzatıldı. Sahanın modern bir stadyum hâline getirilmesi için başlatılan çalışmalar sonunda 1960'ta temel atıldı. Profesyonel ligin başlamasıyla birlikte aynı yıl inşaat da başladı. 1961 yılında refik selimoğlu'nun başkanlığı sırasında beden terbiyesi genel müdürlüğü ile yeni bir anlaşma yapılarak, inşası başlamış olan stadın üst kullanım hakkı kesin bir şekilde Galatasaray'a verilmiştir. 1962'de başlanan inşaat 1964'te tamamlanabildi."

Yani devletin aldığı araziyi bedavaya kiralamışlar sonra biz saha yapacağız diyerek yine izin istemişler. Ellerine yüzlerine bulaştırdıkları için devlet onlara bedava stadyum yapmış.

Sonra da kendilerine ait olmayan araziye yine kendilerine ait olmayan stattan çıkmak için devlet kendilerine mevcut kapasitelerinin 2 katı koltuğa sahip daha üst imkanlara sahip bir stadyumu vermiştir. Tabii formasını AKP turuncusu yapmanın bir karşılığı olacaktı.

Kısaca nasıl millet devlet arazisine gecekondu yapıp çöktüyse GS'de o şekilde arsaya çökmüş sonra da rüşvet ile çıkarılmak zorunda kalmıştır.

Son düzenleme:

O sirada Kayseri, Samsunspor ve Eyupspor Biz Rize'den donerken otobusumuz kursunlandi ne anlatiyorsunuz.

O bahsettiğin araziyi de devlet vermişti zaten yorumumu okumadan yazdınız sanırım? Ali sami yen stadını da devlet yapmıştı, arazisini de devlet vermişti.

Devletin vermesi neyi değiştirdi? Kulüp ekstra gelir mi elde etti nedir sıkıntınız? Güncel değeri üzerinden araziye değer biçilmedi?

Bende ondan bahsediyorum arazi kulübün olsa bile kulüp bundan gelir elde etmedi? Aynı şeyden bahsediyoruz ama sizin zihniyet farklı.
Sponsor Coca-Cola olacak değildi sonuçta? Bir zahmet teşvik veren firma sponsor olsun. Şaka mısınız?

Galatasaray'ın arsaya çöktüğü falan yok. O dönemde mecidiye köyü mevkisi değersizdi kulüp talep etti devlette gereğini yaptı. Devlet araziyi geri alırken de gereği yaptı bunu da unutmayalım kulüp kazanç elde etmedi...

Sizin kaçak marinanızı da biliyoruz.
Stadın dibindeki kenan evren lisesinin gelir kaynağınız yoktu diye fb ye devredildiğini de biliyoruz.
Borçtan yakayı kurtaramadınız bir türlü.
Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal başkandan da ne kadar nefret ettiğinizi iyi biliyoruz...

Topuk yaylası...
Gölbaşı incek tesisleri...
Ülker spor salonunun bitişindeki 60-70 dönüm arazi...

Siz çok akkaşıksınız ya.

Devletin vermesi neyi değiştirdi? Kulüp ekstra gelir mi elde etti nedir sıkıntınız? Güncel değeri üzerinden araziye değer biçilmedi?
Evet ek gelir elde etmiş oldu? Fenerbahçe ve Beşiktaş statlarını 500m€ üstü parayı kendi ödeyerek yaptırdı üstüne FB arsasını da kendi satın aldı. GS ise 500m€ ödememiş oldu bu da ek gelir demektir. Ek olarak hiçbir para ödemedikleri halde stat koltuk sayısı %50 arttı yani bu da her maç %50 fazla bilet satışı yapmaları demek yani hak etmedikleri stattan %50 fazla gelir elde ettikleri anlamına geliyor.

Değersiz ise niye kendi almadı da devlete aldırıp ₺1'ye kiraladı? Alsaymışlar Fenerbahçe gibi? Gayet de arsaya çöktü GS. Hani tarihi belgelerle konuşuyorum olayları ilk gününden itibaren nasıl ilerlediğini adım adım kaynağını göstererek paylaşıyorum hala yok öyle bir şey deme fanatikliğini gösteriyorsunuz ya Allah akıl fikir versin. Bir de whataboutism yapmışsınız...Yazık.

Kanıta gerek yok dostum. Hepimiz biliyoruz Galatasaray'ın legal (!) forma sponsorunu. Buna rağmen tek bir işlem bile yapılmaması sence garip değil mi?
Ya da stadyumun devlete ait olması?
Peki Aziz Yıldırımın suçsuz yere hapse atılıp Galatasaray teknik direktörü veya başkanının ismini vermeğe gerek duymadığımız kişilerle resmi?

Kanıta gerek yok bence. İlla istersen araştırabilirsin sıkıntı yok. Bizim tek bir transferimiz bunların yanında en masumu.

Forvette istiyoruz sayın başkanımmm.
@Blackraven @Görkem Say

Konu hakkında kanıtlı ve belgeli hiçbir argümanıma cevap veremeyip hatta bunlar yine kanıtsız, belgesiz yalanlayarak, whataboutism yaparak alakasız alakasız paylaşımlar atmanız zaten ne kadar tartışma kültüründen uzak bir insan olduğunuzu gösteriyor. Cevap vermeye değmezsiniz maalesef ki.

Kimse kante transferinin sonuçlandırılmasında Erdoğan'ın yardım ettiğini iddia etmiyor ki attığınız video farklı bir şeyi göstermiyor? GS'nin devletten 500m€+ dolaylı destek aldığı stadyum ve arsa işi konusunda beni yalanladığınız belgeleri paylaşacak mısınız?

GS'lilerin bu olayına hastayım. Devlet bize 500m€'luk stadyum yapsın üstüne bir o kadar kıymetli araziyi peşkeş çeksin. İllegal kumar sitesi sponsorlarımıza ceza vermesin, tutuklanan sponsorlarımız ile ilgili hiçbir araştırma yapmasın, "gizli sponsorlarımıza" dokunmasın bunlarda hiçbir sıkıntı yok. Ama Fenerbahçe 60m€ verip oyuncusu ve takımla anlaştığı halde bürokratik bir sıkıntı sebebi ile bitirilemeyen bir olay hakkında kendi devletinden yardım isteyince ortalığı yıkıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadettin saran resmi hesaptan Tayyip'e teşekkürlerini iletti. Soran olursa Fenerbahçe siyaset üstü derler xd.

Başkanın Murat kuruma yanağını okşatırken, osimhen için banka teminatı verirken, kaleci transferin için yardımcı olurken, stadınızı beleşe yaptırırken sıkıntı olmuyor ama araplar ülke takımıyla dalga geçip parasını ödediği oyuncuyu vermediği için yardım edince mi sıkıntı oluyor. Algıcı yoksullar sizi.

Bu arkadaşın attığı şeyler silinmiyor, benim attıklarım neden siliniyor ? Moderatörler Erden Timur mu

Sen önce bir "üst kullanım hakkı" nedir onu öğren.
Seyrantepedeki arazi 2000'lerin başında 20 milyon TL civarına ihale ile satışa çıkmış, 40milyon TL bile teklif veren olmamış, bir Allah'ın kulu satın almamış kalkıp burada devlet desteğinden bahsediyorsun yıl 2026 olup toprak değerlenince konuşur oldunuz...

Galatasaray, başta UEFA kupası ve nice Avrupa başarıları ile ülkenin medarı iftiharıdır.
Nice başarılar ile beraber ülkemize spor, siyaset, bilim, iş adamları ve daha nice nice alanda kazandırdığı isimlerin ülkemize aklı hayalinin yetmeyeceği, ekonomik olarak, hem mikro hem de makro ve kültürel zenginlikler kazandırmıştır.

17 yıl şampiyonlar ligi ve 12 yıllık Süper Lig şampiyonluğu hasretinizin yarattığı spazmı anlayabiliyorum.
2012 yılında Alex de souza ayrıldığından beri elle tutulur başarınız bulunmamakta. Fenerbahçe spor kulübü bir oyuncunun yerini dahi doldurmayı başaramıyorken, Galatasaray'a dil atanın aklına şaşarım...

@Sye niye güldün kanka

Buna mı güldün ?

Son düzenleme:
İfadeler: Sye
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…