11 yıldır şampiyon olamamanızın sebebi bu zaten. 11 yıldır şampiyon olamıyoruz "o yüzden" böyleyiz değil, 11 yıldır şampiyon olamıyoruz "çünkü" böyleyiz demeniz gerek.Fenerbahce taraftarinda bu biraz daha birikmis olabilir o da normaldir 11 yildir sampiyon olamamanin getirdigi bir stres da var bunyede.
Detaylar
Kim cevapladı?Görkem Say
Üstün
11 yıldır şampiyon olamamanızın sebebi bu zaten. 11 yıldır şampiyon olamıyoruz "o yüzden" böyleyiz değil, 11 yıldır şampiyon olamıyoruz "çünkü" böyleyiz demeniz gerek.
Sosyal medyada gordugun taraftarla genelleme yapiyorsun, ben sana her kulupten ayni kafada taraftar bulur gosteririm sosyal medyada diyorum. Her kulubun tarihinde uzun yillar sampiyon olamadigi donemler oldu, GS'nin de oldu. Bunlar olabilecek seyler. Ben herhangi bir kulup icin herhangi bir taraftarin dusunme sekline bakarak boyleler gibi bir genelleme yapamam mesela. Cunku buna bakis acisi da tuttugun takimla alakali, ondan farkli bir pencereden bakamazsin. Rakip takimin taraftarini kendi taraftar grubundan alt seviyede gorursun normal olarak.
Futbola kendinizi bu kadar kaptırmayın hocam. Fanatiklikten gözünüz görmüyor. Avrupa'da hiçbir hakem keyfine göre saçma sapan işler yapmaz. Hayatı biter. Duran, adamın formasını önce çekiyor. Hatta neredeyse üzerinden çıkaracak kadar çekmiş. Maçı bile izlemedim. Şimdi pozisyonu açıp 30 saniye izledim. Her şey apaçık ortada. Bu neyin itirazı anlamadım.
Futbola kendimi kaptırdığım yok hatta ben Türk Süper Lig'ini bile izlemem çünkü oyun tarzını sevmiyorum. Sadece milli maç ve Avrupa maçlarını izlerim. Ayrıca futboldan anlamadığınız çok belli. Forma çekilir çekilmez diye bir şey yok ikili mücadele deniyor ona adamda çekiyor duranda çekiyor fakat duran arkasını döndüğü an çek oyuncu çekmeye devam ediyor adamın donunu indirecek neredeyse. O pozisyon orta sahada olsaydı hakem faul bile vermezdi. Üstüne var inceliyor çağırıyor daha ne olması lazım donunu ayağına kadar indirmesi mi lazım? Evet şunu kabul ediyorum Fenerbahçe rezalet bir oyun sergiledi bu kadar pahalı kadro ile rezil bir oyun olmamalı kadrosunun çoğu çöp. Fakat burada benim derdim hakkın gasp edilmesi. Fenerbahçe kazanmayı hak etmedi diye penaltılık bir pozisyonda hak gasp edilir mi? Benim derdim burada ülke puanına katkı sağlamak ülkemizi temsil etmeleri yoksa bana ne Fenerbahçe'den ben zaten beşiktaşlıyım. Ayrıca UEFA ve UEFA da ki hakemlerin çoğu Türk takımlarına karşı bir yönelim ile oyunu yönetiyorlar. Bunu bariz görüyoruz Galatasaray liverpool maçında bile fransız hakem son dakika penaltı diye uydurdu da vara gidildi. Demem o ki UEFA öyle çok masum bir kurum değil. Tarihimizden beri bu avrupalılar ile mücadele içindeyiz. Günümüzde artık öyle savaşmak kalmadı ama bu futbolda kültürde dilde eğitimde ekonomide devam ediyor.