Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
ASUS TUF F16 laptopum FHD olarak gelecek, elimdeki monitör ise AOC Q27G4ZR 2K 240Hz. Sistemim ile bu monitörü hem 2K hem de 1920x1200 olarak SW BF2 isimli oyunda denediğimde çok da bir bozulma açıkçası görmemiştim. Tabii ki 2K daha keskin ama FHD de üzmüyordu. Bu durumda laptoptan monitöre aktarılan görüntü de aynı kalitede olacak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok bozulmaz ama netlik düşer. FHD kullanınca görüntü ölçekleniyor, birebir piksel eşleşmesi olmadığı için hafif bulanıklık olur. Ama çoğu kişi oyun oynarken fark etmiyor bile.

Sen zaten denemişsin, aynı şey laptopta da geçerli.
Görüntü kalitesi değişmez, sadece çözünürlük düşük olduğu için biraz yumuşar.
Çok bozulmaz ama netlik düşer. FHD kullanınca görüntü ölçekleniyor, birebir piksel eşleşmesi olmadığı için hafif bulanıklık olur. Ama çoğu kişi oyun oynarken fark etmiyor bile.

Sen zaten denemişsin, aynı şey laptopta da geçerli.
Görüntü kalitesi değişmez, sadece çözünürlük düşük olduğu için biraz yumuşar.

Çözüm
@Omerta Silenzio, uzunca bir süredir 2K kullandığımdan 1920 x 1200 büyük ekranda biraz rahatsız edebilir fakat oyunda açıkçası etmedi. Günlük kullanımda yazılar doğal olarak hafif bulanıklaşıyor. Laptopun native kendi paneli gibi olmaz da işte büyük ekran istediğimde oyunları böyle de kullanabilirim diye düşündüm. Bakacağız artık.

Son düzenleme:
@Omerta Silenzio, uzunca bir süredir 2K kullandığımdan 1920 x 1200 büyük ekranda biraz rahatsız edebilir fakat oyunda açıkçası etmedi. Günlük kullanımda yazılar doğal olarak hafif bulanıklaşıyor. Laptopun native kendi paneli gibi olmaz da işte büyük ekran istediğimde oyunları böyle de kullanabilirim diye düşündüm. Bakacağız artık.
Aynen düşündüğün gibi kullanabilirsin hocam. Laptoptan çıkan görüntü aynı olur, ekstra bir kalite kaybı olmaz. Sadece 2K panelde FHD açtığın için ölçekleme kaynaklı hafif bulanıklık olur.

Oyunlarda pek rahatsız etmez, masaüstünde yazılarda belli olur. Zaten senin deneyimlediğinle birebir aynı senaryo.