Merhabalar. TürkNet Fiber kullanıyorum Ping’im 14 görünüyor ne yaptıysam düşmüyor Her türlü ayarı yaptım 4-5 Ping’e düşmesini istiyorum modemin
ZTE Zxhn H298a v1 yeni nesil fiber destekli Router alsam Ping’im biraz daha düşer mi? Şu an kullandığım modemde "openwrt" özelliği yok bufferbloat testini paylaştım incelersiniz

Dosya Ekleri

• IMG_5322.webp
    IMG_5322.webp
    261 KB · Görüntüleme: 160
OpenWrt özellik değil hocam, sizin dediğiniz SQM ve QoS ayarıdır. Custom Firmware bakabilirsiniz OpenWrt veya Ddwrt'de routerınızın desteği varsa uygun olanı kurabilirsiniz, yanlış kurmamaya dikkat edin.

Desteği yoksa router, modem değiştirmekten başka öneri veremiyorum.

Hocam 14 ms çok fazla değil neden 5 ping istiyorsunuz ki?

Benim internette upload yapılırken 500 ms çıkıyor. VDSL olduğun için hızı sabitliyorum o şekilde devam ediyorum.

Speedtest yaptığınız sunucudan çok gerçek kullanım senaryolarındaki gecikmenizi gözlemleyin. Örneğin TürkTelekom VDSL aboneliğimde Speedtest 6 ping sunarken TürkNet Fiber bağlantım 39 ping sunuyor. Ama oyun içinde ping değerlerin TürkNet ile çok çok daha iyi.

Modem arayüzlerinde ping ve tracert için sayfalar bulunur. ZTE'nin arayüzünde de olması gerekiyor. O kısmı kullanarak direkt modem ile sunucu arasındaki değerleri ölçebilirsiniz. Böylece kablosuz veya kablonuzun etkisini görebilirsiniz.

Örneğin solda modem üzerinden(solda) ve Wifi bağlantısı üzerinden(sağda) yapılan tracert sonuçlarını görüyorsunuz.

Kullanabildiğin en kaliteli ethernet kablosunu kullanmayı dene.
Modemden odaya çektim 10 metre bi cat6 kablo ile uzattım mesafe var biraz

Speedtest yaptığınız sunucudan çok gerçek kullanım senaryolarındaki gecikmenizi gözlemleyin. Örneğin TürkTelekom VDSL aboneliğimde Speedtest 6 ping sunarken TürkNet Fiber bağlantım 39 ping sunuyor. Ama oyun içinde ping değerlerin TürkNet ile çok çok daha iyi.

Modem arayüzlerinde ping ve tracert için sayfalar bulunur. ZTE'nin arayüzünde de olması gerekiyor. O kısmı kullanarak direkt modem ile sunucu arasındaki değerleri ölçebilirsiniz. Böylece kablosuz veya kablonuzun etkisini görebilirsiniz.

Örneğin solda modem üzerinden(solda) ve Wifi bağlantısı üzerinden(sağda) yapılan tracert sonuçlarını görüyorsunuz.
Türknettin kendi sitesinden hız testi yaptığında jitter 1 ms 3 olarak görünüyor farklı sitelerde sabit 14 alıyorum ona bakayım ona göre en kötü modemi bilgisayar odasına taşıyayım ve kablolu daha kısa kaliteli bir şey alabilirim sizin dediğinize göre modemi kaliteli bi modemle değiştirmeye yada Router almaya gerek yok gibi

Türknettin kendi sitesinden hız testi yaptığında jitter 1 ms 3 olarak görünüyor farklı sitelerde sabit 14 alıyorum ona bakayım ona göre en kötü modemi bilgisayar odasına taşıyayım ve kablolu daha kısa kaliteli bir şey alabilirim sizin dediğinize göre modemi kaliteli bi modemle değiştirmeye yada Router almaya gerek yok gibi
Kaliteli olduktan sonra ethernet kablosunun uzunluğu pek fark etmez. İsterseniz olduğunuz yere de çekebilirsiniz. Ama kablosuz bağlantı da yaklaşmakta fazlasıyla yarar var.

Modemden odaya çektim 10 metre bi cat6 kablo ile uzattım mesafe var biraz

Ping testlerine neden bu kadar takılıyorsunuz ki? Her test servisinin sunucuları ve konumları farklıdır. Bir testte aldığınız ping değeri her sitede ve oyunda aynı olmaz. Yaşadığınız şehir ve sunuculara olan uzaklığınız da önemli bir faktör. Ayrıca 3-5 ms fark edilecek değerler değil. Hatta 50-60 ms bile önemsiz. Rekabetçi FPS oyununda esporcu değilseniz gecikme değerinin hiçbir önemi yok. İstediğiniz kadar modem ve kablo değiş sunucuya yakın olmadığınız sürece ping kayda değer şekilde düşmez. 3-5 ms kayda değer değerler değil.