Merhaba, oturduğum bölgeye fiber geldi fakat evim müstakil olduğu için kutu ile ev arasındaki kabloyu döşemek benim sorumluluğummuş. 5 metrelik bir asfalt kazısı gerekiyor. Bu kabloyu nasıl döşeyeceğim ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Mart 2026
- Makaleler
- 1
Hayır, hiçbiri senin sorumluluğun değil. Direğe kadar gelir, sonrası sana ait olur çoğu yerde onu da yapıyorlar.Merhaba, oturduğum bölgeye fiber geldi fakat evim müstakil olduğu için kutu ile ev arasındaki kabloyu döşemek benim sorumluluğummuş. 5 metrelik bir asfalt kazısı gerekiyor. Bu kabloyu nasıl döşeyeceğim ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?
Hayır, hiçbiri senin sorumluluğun değil. Direğe kadar gelir, sonrası sana ait olur çoğu yerde onu da yapıyorlar.
Direkt kablo döşerlerken yanlarında gittiğimde, sokağın başındaki eski kutunun olduğu yere kadar fiber kablo çekiyoruz sonrasında ekipler gelip yeni kutuyu koyacaklar, kutudan eve kadar olan kısımı sizin çekmeniz gerekiyor dediler. Ben gene eve çekmelerine zorlayacağım fakat b planı olarak kazıyı da değerlendirmek istiyorum. Acaba bu şekilde iş yapan birileri var mıdır?
- Makaleler
- 1
Çok zor, belediye izni falan uğraştırır. Zorlayıp yaptırın kendi işleri zaten.Direkt kablo döşerlerken yanlarında gittiğimde, sokağın başındaki eski kutunun olduğu yere kadar fiber kablo çekiyoruz sonrasında ekipler gelip yeni kutuyu koyacaklar, kutudan eve kadar olan kısımı sizin çekmeniz gerekiyor dediler. Ben gene eve çekmelerine zorlayacağım fakat b planı olarak kazıyı da değerlendirmek istiyorum. Acaba bu şekilde iş yapan birileri var mıdır?
Çok zor, belediye izni falan uğraştırır. Zorlayıp yaptırın kendi işleri zaten.
Acaba belediye izinleri kendileri halledip kazı yapan kişiler var mı? Belediye izinini kendi alıp kendisi kazıp sonrasında kabloyu döşeme şeklinde.
- Makaleler
- 1
Baş edebileceğin bir iş değil, torpilin varsa yaparsın. Zorla onlar yapar, sizin işinizmiş diye belirt özellikle. Zaten özelleştirildi Telekom her türlü yapmak zorundalar.Acaba belediye izinleri kendileri halledip kazı yapan kişiler var mı? Belediye izinini kendi alıp kendisi kazıp sonrasında kabloyu döşeme şeklinde.