Makaleler
3
Yer
#RR2
Selamlar.

Ben halihazırda GIBIR.Net kullanıcısıydım ve gayet memnundum. VDSL hattım ile hizmet almaktaydım. Sonra evimin içerisine kadar fiber kablo çekilince her şey hazır oldu sandım. Ardından TT ilçe müdürlüğüne gittim ve gerekli sorgulamaları yaptım. Kesinlikle fiber altyapınız var denildi. Ben de bunun üzerine fiber altyapıyı kullanmak amacıyla fiber geçişi yaptım. Ardından ise ankastre yok diyerek birkaç kez başvurum reddedildi. Sonra tekrardan ilçe müdürlüğüne gidince daha projenin tamamlanmadığını öğrendim. Şimdi VDSL başvurusu da yapamıyorum. Fiber altyapıdan bağlanabileceğini söylüyorlar. Ne yapabilirim? Nereden internet bağlatabilirim acaba?

Neredeyse bir aydır internetimiz yok ve aşırı pişman oldum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.

Genelde 1 ay içinde bitiyor. Bende iki hafta falan sürmüştü.
Aslında evin içerisine kadar kablo getirildi. Apartmanın girişinde de kablolar var lakin ankastre kutusu yok. Daha bağlanmadı. Bugün mühendis ile konuştum lakin bana zaman veremedi. Şu an evde internet yok ve firmalar VDSL internet bağlamıyor. Evde internet olmadan da olmuyor. En azından geçici olarak VDSL internet bağlayan firma yok mudur?

VDSL bile bağlanmıyor mu? Ben fibere geçiş yapmaya çalışmadan önce sorunsuz kullanabiliyordum.
Yeni bina, sıfır internet, sıfır altyapı. İstesem de herhangi bir firmaya başvuramıyordum, hızlı olsun diye vdsl bağlanmasını isteyecektim fakat babam durdurdu ve fiber bağlattık. Beklediğime değdi, sonuç olarak gelecekte alacağım hızın sınırı yok. Şimdilik 100 mbps kullanıyorum fakat 1-2 sene içinde 1000mbps'nin yaygınlaşacağını düşünüyorum. İleride 10gbit bile kullanabileceksin o yüzden maalesef şu an beklemekten başka çare yok.

Yeni bina, sıfır internet, sıfır altyapı. İstesem de herhangi bir firmaya başvuramıyordum, hızlı olsun diye vdsl bağlanmasını isteyecektim fakat babam durdurdu ve fiber bağlattık. Beklediğime değdi, sonuç olarak gelecekte alacağım hızın sınırı yok. Şimdilik 100 mbps kullanıyorum fakat 1-2 sene içinde 1000mbps'nin yaygınlaşacağını düşünüyorum. İleride 10gbit bile kullanabileceksin o yüzden maalesef şu an beklemekten başka çare yok.
Bizim diğer evimizde SO altyapısı var ve 10 Gbps destekliyor. TT için pek yaygın değil. Geneli en fazla 1 Gbps destekliyor.

Ben de geldiğinde 1000 Mbps için başvuracağım.

Şu aşamada internet gelene kadar mobil paketini yükseltmek veya ekstra GB alıp kullanmak dışında pek seçeneğin yok gibi.

Ya bir komşudan WiFi dilenmek 😏
Selamlar.

Fiber konusunda benim ısrarlı tepkim sonucunda ilerlemeye varıldı. Fiber altyapı için ek bağlantılar devam ediyor.

Ayrıca normalde ben VDSL başvurusu yapamıyordum lakin TT ekibinden bir arkadaşım tivibu portunun boşa düşmesiyle birlikte tivibu paketini bana tanımlayabildi. Şu an internet kullanabiliyorum.