Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ceasar128

Uzman
Makaleler
2
Arkadaşlar internet gitti, Türk Telekom'u aradigimizda "artik bakir kablolu teknolojiye destek vermiyoruz, Fiber'e basvurabilirsiniz" dendi. Ben de basvurdum siteden.

Sorularim su:

1-Gercekten var mi boyle bir durum? Ya da yasayan var mi?
2-Basvuru ne sure icerisinde sonuclanir?

Arkadaşlar internet gitti, Türk Telekom'u aradigimizda "artik bakir kablolu teknolojiye destek vermiyoruz, Fiber'e basvurabilirsiniz" dendi. Ben de basvurdum siteden.

Sorularim su:

2-Basvuru ne sure icerisinde sonuclani

Sorularim su:

2-Basvuru ne sure icerisinde sonuclanir?
Bu tip bir uygulama yasal mıdır? Gerçekten bilmiyorum. Lakin ne kadar şanslısınız bir bilseniz :)
Umarım ülkem komple bu kadar şanslı olur.

Evet, kabloyu direk üzerinden kesiyorlar hatta bazen. Kullanan kalmadıysa direk kaldırılıyor.

Bina yeni bir inşaat ise burada zaten bakır (ADSL/VDSL) altyapısı bulunmuyor. Hatta son yapı yönetmeliği gereği müteahhit her daireden binadaki uygun (saptanmış) bir noktaya kadar dahili tesisat fiber optik kablolarını çekmekle mükellef.

Bina eski(ce) ve bakır altyapıya sahip ise ve sonradan fiber dönüşüme girerse, T. Telekom fibere geçmek isteyenleri dönüşüme sokuyor ancak bakır altyapıda kalmak isteyenlere de hemen engel çıkartmıyor. Sadece o binaya yeni abonelik başvurularında, sabit telefon başvuruları dahil, artık bakır altyapıdan kesinlikle hizmet verilmiyor! Tabi bu aralar bakır alyapıda çıkan problemlerdde onarım/nbakım hizmetleri asgari düzeye indiriliyor. Yine de belli süreler geçtikten sonra o binanın cadde ve sokaklardaki bakır altyapısını söküp götürüyorlar. Ben İstanbul'da (Etiler bölgesi) 2021 ortalarında fibere geçtim (dönüşüm yaptım) fakat bizim bölgede bakır altyapı henüz şimdilerde iptale başlandı.