Arkadaşa muhtemelen FTTB kurulumu yapılacak, bunu doğrulayabilir misiniz? Kablonun ikinci parçasından sanırım bükülmemesi için ayrı bir cisim ile getirilmiş.
FTTH Kurulum, eklediğim resimdeki gibi sonlandırma yapılacak. Sonra dairelere buradan fiber kablo çekilecek.

Dosya Ekleri

• Resim.webp
    Resim.webp
    61,7 KB · Görüntüleme: 78
9 Nisan tarihinde bina girişine kablo çekilmişti. Bugün 3 mayıs ve saat 9 da daire girişlerine fiber kablo çekiliyor. Aradan 25 gün geçmiş. Kısa sürede inşallah dolap koyulur ve bağlantılar aktif edilir.

Çekilen kablo FTTH altyapısında kullanılan çelik güçlendirmeli 2 core fiber outdoor kablo. Duvara splitter (kutu) çakılıp sonlandırma yapılacak. Bu adımdan sonra bina satışa açılacak ve dönüşüm için telefonla aranacaksınız. Kabul etmeniz durumunda dairenize kadar ankastreden obk çekilecek ve yeni ont ve modem takılacak.

Bu altyapı ile 1000 mbps'e kadar hız alabilirsiniz.

Kablonun iç yapısı;
1.webp

Sonlandırma yapılmış hali;
2.webp

Son düzenleme:
Güncelleme: Bugün kutu takılmış.
jpAf.jpeg

jrMR.jpeg

Güncelleme: Sistemde hala VDSL olarak görünüyor. Müdürlüğe gittiğimde bizde aboneliğiniz bulunmuyor bir şey yapamayız diyorlar. İsterseniz CİMER üzerinden yazabilirsiniz dendi. Ümit Onal ve CİMER üzerinden yazdım ama altyapınız fiber desteklenmiyor diyorlar sadece. Sokakta aktif edilmeyen tek bina biz kaldık. Diğer binalar 1 ay önce aktif edildi.

Sonunda Fiber bağlantım yapıldı. Pazartesi (18.08.2025) fiber için dönüşüm talebinde bulundum. Bugün bağlantıyı sağladılar. GPON Huawei OptiXstar HG8010Hv6 ve modem Tp-link AX3000 verildi. Hız testim şu şekilde.

hız test.webp

Son düzenleme: