Yukarıdaki fotoğraftaki ofdk. Yani, bina içi fiber optik dağıtım kutusu. Bu ofdk içinde splitter/kaset ve plc dediğimiz bölücü vardır.
1:8 1:16 1:32 gibi. Binadaki daire sayısına göre bölünür. Yani örnek verecek olursam; bir binada 8 daire var diyelim, plc ile 1:8'e bölünür, 16 daire var ise 1:16. yani; buradaki "1" omurgadan gelen Core = fiber kıl'ın, 8 veya 16 daireye çoklandığını gösterir.

Eğer altyapı aktif olmuş ise, Türk Telekom, obk dediğimiz iç mekan fiber kablo (içinde bir adet Core vardır) ile yukarı fotodaki OfdK'den dairene Obk'yı çeker, ONT dediğimiz sinyali Ethernet'e çeviren alet ile sonlandırır, Router'i kurar gider.

Elektrikciler düzgün yapamaz, aktif olduğunu yazmışsın, t. T ekibi gelip yapmalı, çünkü APC konnektöre temiz bir işçilik gerekli. (obk içindeki Core, cleaver ile düzgünce kesilip, temizlenmeli, APC konnektöre takılmalı)

Yani; bekle, gelip yaparlar.

Hocam şimdi de fiber geçiş iptal oldu mesajı geldi neymiş efendim evde kimse yokmuş yalan ne aradılar ne de geldiler çok şikayet ettim ama kurulum olmadı.