emilbreivik

Uzman
Bugün internet bağlandı. Verdikleri modemin resmini de aşağıya koydum. Telefonla modemin yanında ve yan odada yaptığım hız testinde çok ciddi hız farkı var. Mesela ilk test yaptığımda, modemin yanında 800 Mbps (Şimdi yaptığımda testlerde 480-500 Mbps.) Civarında alıyordum. Yan odaya geçtiğimde hız bir anda 100 Mbps civarına düştü, sonrasında yaptığım 2-3 testte hız 200-250 civarına kadar çıktı ama daha fazlasını göremedim.

Modemin olduğu oda dışındaki yerlerde de düzgün Wi-Fi hızı almak için menzil genişletici almak istiyorum. İnternete çok kısa bir baktım da, TP-Link RE705X diye bir ürün gördüm, fiyatı 2.500 TL. Bu ürün hakkında bilginiz var mı? Bu ürünü kullanarak, 100 Mbps hız aldığım yerde bu ürünle ne kadar hız alabilirim? Maksimum bu fiyat bandında önerdiğiniz farklı bir ürün var mı?

MODEM 1.webp

MODEM 2.webp

Bugün internet bağlandı. Verdikleri modemin resmini de aşağıya koydum. Telefonla modemin yanında ve yan odada yaptığım hız testinde çok ciddi hız farkı var. Mesela ilk test yaptığımda, modemin yanında 800 Mbps (Şimdi yaptığımda testlerde 480-500 Mbps.) Civarında alıyordum. Yan odaya geçtiğimde hız bir anda 100 Mbps civarına düştü, sonrasında yaptığım 2-3 testte hız 200-250 civarına kadar çıktı ama daha fazlasını göremedim.

Modemin olduğu oda dışındaki yerlerde de düzgün Wi-Fi hızı almak için menzil genişletici almak istiyorum. İnternete çok kısa bir baktım da, TP-Link RE705X diye bir ürün gördüm, fiyatı 2.500 TL. Bu ürün hakkında bilginiz var mı? Bu ürünü kullanarak, 100 Mbps hız aldığım yerde bu ürünle ne kadar hız alabilirim? Maksimum bu fiyat bandında önerdiğiniz farklı bir ürün var mı?

Eki Görüntüle 210422

Eki Görüntüle 210423
TP-Link RE705X menzil genişletici hakkında bilgi ve alternatif öneriler için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. TP-Link RE705X Hakkında​

• Teknik Özellikler: Wi-Fi 6 destekli, çift bantlı (2.4GHz ve 5GHz) bir menzil genişletici.
  • Maksimum Hız: Yaklaşık 3000 Mbps olarak belirtilebilir (toplamda, iki bantta).
  • Kapsama Alanı: 1000 m² kadar alanı kapsayabilir, fakat duvar ve engeller hız kaybına sebep olabilir.

2. Beklenen Hız Artışı​

• Modemin olduğu odanın yanındaki odada mevcut hızınız 100 Mbps civarında ise, RE705X ile hız artışı bekleniyor.
  • Ancak, performans odanın konumuna, sinyal engellerine ve diğer cihazlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
  • Yine de, menzil genişletici ile hız, 100 Mbps veya üzerinde (uygun koşullarda) sağlanabilir.

3. Alternatif Ürün Önerileri​

- TP-Link RE450:
- Yaklaşık 1.75 Gbps hıza kadar destekliyor.
- Genellikle 1.000 TL civarında bulunabilir.

- Netgear EX3700:
- 750 Mbps hıza kadar destekliyor.
- Uygun fiyatlı, 500-700 TL civarında, ama performansı biraz daha sınırlı olabilir.

- TP-Link RE200:
- 750 Mbps hıza kadar destekliyor ve daha uygun fiyatlı (400-500 TL arası).

Adım Adım Kurulum​

1. Menzil Genişleticiyi Seçin: İhtiyaçlarınıza uygun modeli belirleyin.
2. Cihazı Modeme Yakın Koyun: Kurulum sırasında menzil genişleticiyi modeme yakın bir noktaya yerleştirin.
3. Kurulum Yapın: Ürünle birlikte gelen uygulamayı veya web arayüzünü kullanarak kurulum adımlarını takip edin.
4. Yer Değiştirme: Kurulum tamamlandıktan sonra menzil genişleticiyi uygun bir konumda yerleştirerek sinyal güçlendirmesini kontrol edin.

Ekstra Notlar​

• Wi-Fi sinyalini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır: duvarlar, yerleşim, diğer cihazlar gibi.
  • Daha iyi bir performans için, genişletici ve cihazlarınızın bulunduğu yerler arasında mümkün olduğunca az engel bulunmasına dikkat edin.

Herhangi bir başka sorunuz varsa, detaylar verebilirsiniz.

Aynı modeme bugün uzun ısrarlar sonucunda geçiş yaptım. TurkNet kullanıyorum, TT ekibi eve geldi modemimi değiştirdi. Bu modemde en azından modemin bulunduğu odada Max hızı almak için Wi-Fi MHz'sini 160olarak ayarlarsanız Max hızı alırsınız. Onemesh sistemini sanırım bu modem destekliyor, mesh araştırıp alacağınız cihaza ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Aşağıyada Speedtest bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-12-22-23-28-27-840_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    Screenshot_2025-12-22-23-28-27-840_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    516 bayt · Görüntüleme: 28