Merhaba. Normalde VDSL 50'ye 15 paketini sorunsuz kullanıyordum fakat 3-4 gün önce fiber aktif oldu, ben de fibere geçtim. Fakat geçtiğimden beri ping spike dedikleri saliselik ping girip çıkıyor ve oyun donup geri geliyor. Kendi getirdikleri modem de vardı bu kendi Keenetic hopper dlse kurduğumda da değişmedi. DNS vb. her şeyi denedim ama sorun neden olabilir fiber kablosu vb. olabilir mi? Bu dediğim olay rastgele gerçekleşiyor, bazen 1 saat sorunsuz bazen 10 dakikada bir ve sadece ben bağlıyım internete. Bufferbloat değil. Çoğu şeyi değiştim fakat bir şey değişmedi. Yaşayan varsa lütfen yardımcı olsun. Google ping görselleri aşağıda olduğu gibi.
Detaylar
Kim cevapladı?Turknet.
Merhaba. Bu işlerden detaylı anlamadığım için dediğiniz şeylere googledan baktım. Keeneticin arama kısmına firewall rule yazdım fakat bütün slotlar boş add rule diyor. Ont arayüzüne de ip degisip giriliyormus sanırım rehberi varsa atarsaniz sevinirim yoksa bir kac saate kendim girmeyi denerim.Modemin firewall kurallarını paylaşır mısın? Hattan şüphen varsa, ki olduğunu düşünmüyorum, ONT'nin arayüzünden RX ve TX değerlerini de paylaşırsan sevinirim.
Modemde kurulu vds ve tek tük ayar vardi tek yaptığım kullanıcı adı şifre girip vlan idye 35 yazdım ayar vb mi yapmam gerekiyodu acaba? Evdeki cihazlar bağlı olduğu için sifirlamamistim.Modemin firewall kurallarını paylaşır mısın? Hattan şüphen varsa, ki olduğunu düşünmüyorum, ONT'nin arayüzünden RX ve TX değerlerini de paylaşırsan sevinirim.
Tplink xz000-g7 modeli gpon var kabloyu takip girmeyi deniyorum yok. Forumdaki gpon arayuz konularindaki her şeyi denedim çalışmıyor.Modemin firewall kurallarını paylaşır mısın? Hattan şüphen varsa, ki olduğunu düşünmüyorum, ONT'nin arayüzünden RX ve TX değerlerini de paylaşırsan sevinirim.
@144 baska ping konularında yorumlarınızı gördüm test vb istemişsiniz ama benim olayım farklı sanırım tavsiye var midir?
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Hala testler isterim. Zira 29 ms'den 771 ms'e zıplamaların var. PingPlotter 5 testi istiyorum. Paket kayıplarıyla beraber göreceğiz. 15 dakika yeterlidir.Turknet.
Merhaba. Bu işlerden detaylı anlamadığım için dediğiniz şeylere googledan baktım. Keeneticin arama kısmına firewall rule yazdım fakat bütün slotlar boş add rule diyor. Ont arayüzüne de ip degisip giriliyormus sanırım rehberi varsa atarsaniz sevinirim yoksa bir kac saate kendim girmeyi denerim.
Modemde kurulu vds ve tek tük ayar vardi tek yaptığım kullanıcı adı şifre girip vlan idye 35 yazdım ayar vb mi yapmam gerekiyodu acaba? Evdeki cihazlar bağlı olduğu için sifirlamamistim.
Tplink xz000-g7 modeli gpon var kabloyu takip girmeyi deniyorum yok. Forumdaki gpon arayuz konularindaki her şeyi denedim çalışmıyor.
@144 baska ping konularında yorumlarınızı gördüm test vb istemişsiniz ama benim olayım farklı sanırım tavsiye var midir?
@dex de haklı.
AlbertoTigre
Becerikli
Bende FC25 te online oynarken oluyordu internetten tv açıksa bende online oyundaysam online maç interneti sömürüyor gibi oluyor hatta ara menü ve maç aralarında düzelip sadece maç esnasında oluyor bu durum.
Pingplotter 5 açtım suan 15dk olunca ssini atarım. Dexin firewall dediği kısım boş, ont arayüzüne giremiyorum recep baltasa yazmıştım konuya çevirmiş oraya girince onu da atacağım.Hala testler isterim. Zira 29 ms'den 771 ms'e zıplamaların var. PingPlotter 5 testi istiyorum. Paket kayıplarıyla beraber göreceğiz. 15 dakika yeterlidir.
@dex de haklı.
Benim olayım farklı maalesef keşke kullanımdan dolayı artsa pingim onun çözümü kolayBende FC25 te online oynarken oluyordu internetten tv açıksa bende online oyundaysam online maç interneti sömürüyor gibi oluyor hatta ara menü ve maç aralarında düzelip sadece maç esnasında oluyor bu durum.
@144 Durum bu şekilde. Dediğim gibi bazen 1 saat sorunsuz oluyor bazen daha sık testlerde buna denk gelme ihtimali de var. keneneetic hopperi mesh olarak kullanıyorum odamdaki mesh hopperdan da pcye kablolu bağlanıyorum bilmiyorum bi işe yarar mı ama söyleyeyim. Modem de ayar felanda yapılmadı detaylı.Hala testler isterim. Zira 29 ms'den 771 ms'e zıplamaların var. PingPlotter 5 testi istiyorum. Paket kayıplarıyla beraber göreceğiz. 15 dakika yeterlidir.
@dex de haklı.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
AlbertoTigre
Becerikli
Kabloların bükülme durumu ne kontrol ettin mi ? Bizde bir keresinde kablo köşe yapıldı diye internet alamıyorduk. Fiber kablolar çok hassas demelerini sorun yaşadıktan sonra daha iyi anlamıştım. Sadece evin içerisindeki kablo da değil bina içerisindeki tesisata da baksan kablolama ile alakalı olmadığı durumunu garantilemiş olursun.Pingplotter 5 açtım suan 15dk olunca ssini atarım. Dexin firewall dediği kısım boş, ont arayüzüne giremiyorum recep baltasa yazmıştım konuya çevirmiş oraya girince onu da atacağım.
Benim olayım farklı maalesef keşke kullanımdan dolayı artsa pingim onun çözümü kolay
@144 Durum bu şekilde. Dediğim gibi bazen 1 saat sorunsuz oluyor bazen daha sık testlerde buna denk gelme ihtimali de var. keneneetic hopperi mesh olarak kullanıyorum odamdaki mesh hopperdan da pcye kablolu bağlanıyorum bilmiyorum bi işe yarar mı ama söyleyeyim. Modem de ayar felanda yapılmadı detaylı.
Bu fiber kablolamayı şirketler baya kötü yapıyor genelde bina dışında kutuyu yerleştirip siyah kabloları dışarıdan veriyorlar yağmur çamur etkilemiyor diyorlar ama bence sağlıklı bir durum değil.
Kabloların bükülme durumu ne kontrol ettin mi? Bizde bir keresinde kablo köşe yapıldı diye internet alamıyorduk. Fiber kablolar çok hassas demelerini sorun yaşadıktan sonra daha iyi anlamıştım. Sadece evin içerisindeki kablo da değil bina içerisindeki tesisata da baksan kablolama ile alakalı olmadığı durumunu garantilemiş olursun.
Bu fiber kablolamayı şirketler bayağı kötü yapıyor genelde bina dışında kutuyu yerleştirip siyah kabloları dışarıdan veriyorlar yağmur çamur etkilemiyor diyorlar ama bence sağlıklı bir durum değil.
Fiber kablo hassas ama köşe yapıldığında sorun çıkartacak kadar hassas değil. Evimde şu an iki kere köşe dönülmüş fiber kablo var ayak altında ve üstüne çanta, ayakkabı atılıyor asla sorun olmayacağı anlamına gelmez ama fiber kırılsa dahi bir müddet çalışmaya devam ediyor. Fiberde ek yapılmadıysa sorun yok.
Paket kaybınız yok pek, 994 ms bile görnüşsünüz zaten. Kablolara bakalım derim. Hassas olabiliyorlar fiber optik kablolar.Pingplotter 5 açtım suan 15dk olunca ssini atarım. Dexin firewall dediği kısım boş, ont arayüzüne giremiyorum recep baltasa yazmıştım konuya çevirmiş oraya girince onu da atacağım.
Benim olayım farklı maalesef keşke kullanımdan dolayı artsa pingim onun çözümü kolay
@144 Durum bu şekilde. Dediğim gibi bazen 1 saat sorunsuz oluyor bazen daha sık testlerde buna denk gelme ihtimali de var. keneneetic hopperi mesh olarak kullanıyorum odamdaki mesh hopperdan da pcye kablolu bağlanıyorum bilmiyorum bi işe yarar mı ama söyleyeyim. Modem de ayar felanda yapılmadı detaylı.
Yeni konular
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-