grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Merhaba,

Sanırım iki uçlu uzatma aparatı gibi şeyler var mış. Öncelikle bu aparatı nereden bulabilirim? Superonline'ın getirdiği TP-Link EX530v router ve ONT cihazı salonda duruyor. Bahsettiğim aparatla kablo çekip router ve cihazı odama taşısam performans kaybı yaşar mıyım? Performans kaybından kastım 800-900 Mbps verip vermemesi umurumda değil, bufferbloat ve paket kaybı yaşamak istemiyorum sadece.

Şu an odamdaki menzil genişleticiye ethernet ile bağlıyım. Menzil genişletici, router'a kablosuz olarak bağlı. Oyunlarda (özellikle Valorant) her zaman ama en çok da akşam saatlerinde (internet benim dışımda da yoğun kullanıldığı için) bufferbloat ve paket kaybı yaşıyorum.

TP-Link EX530v cihazında QoS ayarlarına erişmek için root atmayı denedim fakat konsola yazdığımda "cwmp" ayarları açılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kablosu fiber kabloya göre çok kalın ve renkli, evdekiler koridordan geçmesine müsaade etmiyor. Fiber kablo çok ince ve beyaz renk.

Neden riskli?

Işık yoluyla iletim yapılıyor bakır gibi değil ekleme yapınca deli gibi paket kayıpları yaşaman muhtemel ve arkadaşında dediği gibi flat kablolar yassı ve halı veya kapı altlarından rahatça geçebiliyor rahatsız etmeden bu yol daha mantıklı.