Fiber Modem ve ONT cihazı nasıl konumlandırılabilir?

Mr. Soprano

Yetkin
Yaklaşık iki hafta öncesinde evimize fiber internet bağlattık. Kuruluma gelen TT çalışanı yapılabilecek en mantıklı bağlantıyı yaptı ancak modemin ve diğer cihazların aşağıdaki görünen şekilde durmasının uzun vadede sağlıklı olmayacağından bahsetti.

Demem o ki, bu şekilde görünen bir bağlantıyı sigorta kutusunun yanına bir dolap tarzında mı yapmak mantıklı olur yoksa başka bir şekilde bağlantı mümkün mü? TT çalışanının önerdiği, sigorta kutusunun yanına bir ecza dolabı gibi bir dolap yapıp modem ve diğer cihazı onun içine koyup hem kötü görüntüyü ortadan kaldırmak hem de modemin sağlam bir platformda durmasını sağlamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolap çekim gücünü biraz düşürebilir ve ısıyı artırabilir. Raf tarzı bir şey yapılabilir. İki cihazın da duvara asılma özelliği olduğunu düşünüyorum. Çivi ile duvara da asılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Raf da mantıklı ancak aşağıdaki o kablo görüntüsünü de toparlamak amacım.

Kablolarda fiziksel bir gerilim yok ve plastik kelepçe ile sabitlenmiş. Bence böyle kalsın.
Yani evde küçük çocuk yok ama belli mi olur misafir gelir, bir şey olur sonra düşer falan. Başımıza iş.

Ayrıca görüntü olarak da hoş durmuyor açıkçası.

Tersine gördüğüm en saçma şekilde konumlandırılmış. Sigorta panosundan fiber kablo çıkartmayı akıl eden zihniyet neler yapar kim bilir... Neyse o fiberi oradan çıkartan ve kurulumu yapan farklıdır muhtemelen ama böyle durması aşırı kötü görünüyor. Fiber kablo sabit kalacak mecbur. Önerim uzun bir Ethernet kablosu ile ONT'yi orada bırakıp modemi daha hoş bir yere koymanız olur. Evde Ethernet tesisatı varsa kolay, yoksa eğer kablo çekmeniz gerekir. Fiber kabloyu çok ellemeyin çünkü hassas, kırılmaya müsait biraz veya fazla açı verilince internet gidebiliyor.

Son düzenleme:
Dolap da yapsanız kabloları ne kadar sığdırabileceksiniz, ne kadar büyük dolap yapabileceksiniz?

Kablolarda fiziksel bir gerilim yok ve plastik kelepçe ile sabitlenmiş. Bence böyle kalsın.
Çift eksenli bir şekilde sabitlenmemiş. Sallanabilecek bir konumda.

Belli bir açıya kadar fiber kabloları bükebilirsiniz. Fazlalık kabloları dikkatlice dışarı konumlandırabilirsiniz veya aşağıda yine belli bir açıda döndürebilirsiniz. Ethernet ve güç kablolarını istediğiniz gibi bükebilirsiniz.

Sigorta panosundan fiber kablo çıkarma işi tamamen müteaahhit'in sıkıntısı. Kuruluma gelen TT çalışanı da aynı duruma sinir oldu. Buradan çıkmaması gerekirdi diye. Yani şu durumda modem ve ONT salonda olduğu için çok da ayrı bir yere koymam mümkün değil gibi. Ne yapacağımı bilemedim açıkçası.

Sürgü kapaklı ecza dolapları oluyor ya, TT çalışanı ondan önermişti. Bilmiyorum açıkçası ya. O yüzden konu açtım zaten.

İfadeler: 8
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…