themahonee

Uzman
Arkadaşlar selam. Türk Telekom yaklaşık 1 ay önce fiber kablo çekti. Kablolar daha aktif değil. Deneyimi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi ortalama ne zaman aktif olduğuna dair bilgi için. TurkNet'e geçmek istedim ama forumlarda ve sosyal medyada gördüğüm kadarıyla belirsiz zam politikaları var mış galiba, emin olamadım.

Arkadaşlar selam. Türk Telekom yaklaşık 1 ay önce fiber kablo çekti. Kablolar daha aktif değil. Deneyimi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi ortalama ne zaman aktif olduğuna dair bilgi için. TurkNet'e geçmek istedim ama forumlarda ve sosyal medyada gördüğüm kadarıyla belirsiz zam politikaları var mış galiba, emin olamadım.
Belirsiz zam politikası zaten olur. Adamlar tahahütsüz internet sunuyor. Fiberde bölgeye göre değişir. 1 ay içinde aktif olmazsa müdürlüğe gidip belirtin.

En geç 1 aya aktif olur. Yine de BTK'dan başvurup sorabilirsin ya da arama yap kayıt oluştur.

Belirsiz zam politikası zaten olur. Adamlar tahahütsüz internet sunuyor. Fiberde bölgeye göre değişir. 1 ay içinde aktif olmazsa müdürlüğe gidip belirtin.
Bu zamanda bence taahhütlü internet daha iyi Türknet'in de taahhütlü fiyat sunması lazım senede 2 kere zam yapabiliyor.

Merhaba, konudan biraz alakasız olabilir ama şunu sormak istiyorum: Acaba oturduğunuz mahallede fiber altyapı yapılıp mı fiber kablo çektiler, yoksa bireysel olarak da çekilebiliyor mu? Mahallede fiber altyapı yoksa mümkün mü?

Merhaba, konudan biraz alakasız olabilir ama şunu sormak istiyorum: Acaba oturduğunuz mahallede fiber altyapı yapılıp mı fiber kablo çektiler, yoksa bireysel olarak da çekilebiliyor mu? Mahallede fiber altyapı yoksa mümkün mü?
Kablo çektiler direkt ama üst otoyol tarafında kazı vardı Türktelekom’un yaptığı.

Satıcı temsilcileri binaları gezecektir, onları bekleyin. Kendiniz internetten kayıt açarsanız o daireye belli bir süre yeni kayıt açılamıyor. Daha doğrusu o daire kilitleniyor 2-3 haftalığına. Erkenden internet elde edeceğim derken eldekinden de olursunuz. Fiber sinyalleri bölge bölge açılıyor çünkü. Merak etmeyin, para almaya olabildiğince hızlı geliyor bu firmalar.

Bu zamanda bence taahhütlü internet daha iyi TurkNet'in de taahhütlü fiyat sunması lazım senede 2 kere zam yapabiliyor.

Hizmet politikaları bu ama. Tahahütsüz fiyata altyapının verdiği en yüksek hız. Zaten 100 Mbit altı altyapısı olanlara genel olarak TurkNet önermiyorum çünkü 700 lira o internete vermek saçmalık olur. TTNET'ya da Millenicom falan kullansın daha iyi.