- Makaleler
- 3
Köprü teriminin anlamını ben bilmiyorum. Üretici firmaların tamamının bilmediğini biliyorum.
Kablo ile bağlı. İki ucu da LAN portu, WAN değil.
Köprü teriminin anlamını ben bilmiyorum. Üretici firmaların tamamının bilmediğini biliyorum.
LAN kablosu zaten WAN ile aynı şey. Modemin bir başka modeme mi bağlı yoksa ONT cihazına mı bağlı? ONT direkt modeme bağlanır, köprü kurmana gerek yok. Ama modemden modeme çıkış yaparken, internet olan modemin X bir LAN portunu, router olacak modemin WAN yazan LAN portuna takmak zorundasın.Köprü teriminin anlamını ben bilmiyorum. Üretici firmaların tamamının bilmediğini biliyorum.
Kablo ile bağlı. İki ucu da LAN portu, WAN değil.
Genel olarak fiber modemlerin 1. Ya da 4. LAN portu WAN özelliğini taşır bu olmazsa zaten internete giremezsin Kendi içerisinde ONT cihazı olan modemlerde direkt fiber kablosunu takarsın ama yine de WAN portu vardır.LAN kablosu zaten WAN ile aynı şey. Modemin bir başka modeme mi bağlı yoksa ONT cihazına mı bağlı? ONT direkt modeme bağlanır, köprü kurmana gerek yok. Ama modemden modeme çıkış yaparken, internet olan modemin X bir LAN portunu, router olacak modemin WAN yazan LAN portuna takmak zorundasın.
mevcuttaki VDSL modemimMevcut modemin nedir?
Router olarak kullanacağın modemin arayüzüne gir Huawei modem yani;
KOLAY MENÜ -> KÖPRÜ MODU -> AÇIK yazan kutucuğu işaretle -> Uygula.
Evet Zte'nin herhangi bir LAN portuna taktığın kabloyu Huawei modemin WAN yazan portuna takacaksın ve köprü modunu açacaksın. Daha sonrasında İP tanımlaman gerekebilir Huawei modeme zor bir işlem değil anlatırım.mevcuttaki VDSL modemim
ZTE ZXHN H1601-P Wi-Fi 6 AX3000 Premium VDSL Modem bunun lan portundan kabloyu alsam Huawei fiber routerin wan girişine taksam senin dediğin ayarı Huawei fiber routerda yapsam sorunsuz şekilde wi-fi kullanabilirim dimi her iki cihazda da
Yardımınız için teşekkür ederim Allah razı olsun sağolun varolunEvet Zte'nin herhangi bir LAN portuna taktığın kabloyu Huawei modemin WAN yazan portuna takacaksın ve köprü modunu açacaksın. Daha sonrasında İP tanımlaman gerekebilir Huawei modeme zor bir işlem değil anlatırım.
Porttan bahsediyorum. WAN portuna bağlayınca çalışmadı. Olay o zaten. Alet çok saçma çalışıyor. Kablosuz alıp kablolu ve kablosuz dağıtabilmesini bekleyeceğiniz köprü modu var ama çalışmıyor. WAN portundan alıp dağıtabilir diye bekliyorsunuz ama yapamıyor.LAN kablosu zaten WAN ile aynı şey. Modemin bir başka modeme mi bağlı yoksa ONT cihazına mı bağlı? ONT direkt modeme bağlanır, köprü kurmana gerek yok. Ama modemden modeme çıkış yaparken, internet olan modemin X bir LAN portunu, router olacak modemin WAN yazan LAN portuna takmak zorundasın.
WAN portuna takıp çalışmadı yazmanızı iple çekiyorum.Yardımınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Sağ olun, var olun.