Anlatılmaya çalışılan şey şu, geliri iyi olup da hobi projesi olarak yama hazırlayan adam sana ücretsiz verebilir. Yamayı satmak yerine reklam geliri sağlam olan adam da aynı şeyi yapabilir.

Adamın kendi ekonomisi iyi değil, reklam geliri iyi değil, e bir emek sarf etmiş. Kendi emeği mukabilinde bir fiyat biçmiş. Takdir edersen alırsın, etmezsen almaz kullanmazsın. Yapacak bir şey yok.

Yapanlara da yardım edilmiyor zaten. 2024 yılında internette araştırsanız ihtiyacınız olan her şeyi bulursunuz.

E n'olacak ben mi yama yazacağım sana? Yama talep eden sensin. Satın almaya yanaşmayan sensin, kendi yazmayan sensin. Ben gayet tabii git yap deyip kenara çekilirim. Başka ne yapayım? Ben bir defa bile yama atmadım FIFA'ya.

Yama yazmayacaksın nasıl yapıldığını biliyorsan onu anlatacaksın biz kendimiz yapacağız.
Kenara çekilecekseniz kendiniz yama yapın demeyeceksiniz o zaman.

Yama konusunda bilgimiz olsa neden soralım birilerine nasıl yapıldığını.

Reklam gelirleri olayına girmiyorlar ki direkt ücretli yapıyorlar.

Ben araştırma yaptım kaç kere doğru düzgün bir şey bulamadım

Örneğin transferleri nasıl yapacağımı ve takım isimlerini nasıl değiştireceğimi buldum.

Ama formalar ve yüzler için bir şey bulamadım

Forumlara yazdığım zaman yardım eden olmuyor ama kendi yap diyen çok oluyor.

Acaba ücretsiz yama sayısı artar diye mi yardım edilmiyor diye de düşünmüyor değilim.

Adamlar bir proje geliştirip bu projeye emek veriyor, bu verdiğin emeğin karşılığını maddi olarak almak istiyor ve paralı yapıyor.
Pes serilerinde oyunların çoğu kırılmış veya bedava olduğu için yama yapma tarafında biraz daha rahat oluyorsunuz ama FIFA'nın fiyatı olsun, oyuncuların yüzleriyle vs. uğraşmak haliyle daha zor olduğu için de adamlar parasıyla yapıyor bu işi.

Emeğe bir şey demiyorum ama başlığa ücretsiz deyip sonra Discord'a girdiğimizde paralı olduğunu öğreniyoruz bu resmen insanları kandırmak.
Kendimiz yapalım desek yardım eden olmuyor.
Eee ne yapacağız peki biz.

Yama yazmayacaksın nasıl yapıldığını biliyorsan onu anlatacaksın biz kendimiz yapacağız.
Kenara çekilecekseniz kendiniz yama yapın demeyeceksiniz o zaman.

Yama konusunda bilgimiz olsa neden soralım birilerine nasıl yapıldığını.

Reklam gelirleri olayına girmiyorlar ki direkt ücretli yapıyorlar.

Ben araştırma yaptım kaç kere doğru düzgün bir şey bulamadım

Örneğin transferleri nasıl yapacağımı ve takım isimlerini nasıl değiştireceğimi buldum.

Ama formalar ve yüzler için bir şey bulamadım

Forumlara yazdığım zaman yardım eden olmuyor ama kendi yap diyen çok oluyor.

Acaba ücretsiz yama sayısı artar diye mi yardım edilmiyor diye de düşünmüyor değilim.

Emeğe bir şey demiyorum ama başlığa ücretsiz deyip sonra Discord'a girdiğimizde paralı olduğunu öğreniyoruz bu resmen insanları kandırmak.
Kendimiz yapalım desek yardım eden olmuyor.
Eee ne yapacağız peki biz.

Adamların bir bilgisi var tecrübesi var ve onunla yama yapmışlar. Bak kendiniz de demişsiniz araştırdım bulamadım diye yani adamlar bulunamayan bir şeye uğraşıp, didinip veya uğraşmadan aslında çok kolay bir şekilde yama yapmışlar. Buna istedikleri fiyatı isteme veya bedavaya yayınlama özgürlükleri var. Ücretsiz deyip sonra ücret istemeleri doğru bir şey değil ama sonucu değiştirmez..

Siz başlığı "ücretli yamaları ücretsiz yapsınlar" diye açacağınıza ben X oyun için yama yapmak istiyorum nasıl yapılacağı konusunda rehber önerebilecek olan veya bilgi verebilecek olan var mı diye paylaşsaydın bilen insanlar yardımcı olur zaten. Sizin açtığınız bütün başlıklar buram buram bedavacılık koktuğu için insanlar irrite oluyor.

Daha devlet bedavaya hizmet etmiyor paşanın oglu bursalı genç bedavaya hizmet istiyor. Oldu başka isteklerin de var mı?

Adamların bir bilgisi var tecrübesi var ve onunla yama yapmışlar. Bak kendiniz de demişsiniz araştırdım bulamadım diye yani adamlar bulunamayan bir şeye uğraşıp, didinip veya uğraşmadan aslında çok kolay bir şekilde yama yapmışlar. Buna istedikleri fiyatı isteme veya bedavaya yayınlama özgürlükleri var. Ücretsiz deyip sonra ücret istemeleri doğru bir şey değil ama sonucu değiştirmez..

Siz başlığı "ücretli yamaları ücretsiz yapsınlar" diye açacağınıza ben X oyun için yama yapmak istiyorum nasıl yapılacağı konusunda rehber önerebilecek olan veya bilgi verebilecek olan var mı diye paylaşsaydın bilen insanlar yardımcı olur zaten. Sizin açtığınız bütün başlıklar buram buram bedavacılık koktuğu için insanlar irrite oluyor.
Zaten öyle başlıklarımda var ama yardım eden olmadı doğru düzgün ben beleşci değilim para ile yama satın aldığımı kaç kere yazdım

200 tl bazen 200 tl yi geçik fiyatlar oluyor bu fiyatlar normal mi

Bir yerde 75 tl 100 tl arasında fiyatlar var ama Dc üzerinden o da

Ek olarak şöyle de bir kanal var YT üzerinde. Bu kanaldan yama indirdiğimi hatırlamıyorum ama gene de bir göz atarsanız işinizi görebilecek şeyler olabilir.
O kanal da paralı veriyor yamaları

Zaten öyle başlıklarımda var ama yardım eden olmadı doğru düzgün ben beleşci değilim para ile yama satın aldığımı kaç kere yazdım

200 tl bazen 200 tl yi geçik fiyatlar oluyor bu fiyatlar normal mi

Bir yerde 75 tl 100 tl arasında fiyatlar var ama Dc üzerinden o da
Fiyatı alıcı değil satıcı belirler devamında ise eğer o ürüne 200₺ verecek insan yoksa fiyatını indirmek zorunda kalırlar. Demek ki adamlar satış yapabiliyor ki fiyatı orada tutuyorlar. Bu yama muhabbeti FM'deki gibiyse senede 1 defa alacağınız yamadan da 200₺ esirgemeyin bence dışarı çıkıp 2 kahve içsen 200₺ tutuyor zaten.

Yardım edilmemesinin sebebi ise insanların bu konu hakkında bilgi sahibi olmaması ya da bilgi sahibi olan insanların da ücretsiz olarak bilgi paylaşmamasından kaynaklı olabilir. İlginç bir düşünce ama her şeyi internetten sorarak öğrenemezsiniz bazı şeyler için gerçekten emek harcanması gerekir.