Filistin'e verilen destek neden Ukrayna'ya verilmiyor? Bugün gördüm, her yerde filistin afişi var. Destek olun falan. Sosyal medyaya giriyoruz, yine filistin desteği verin. Anladım verelim destek ama niye başka katliamlara destek istemiyorsunuz? Neden Ukrayna'ya destek vermek için yapmıyorlar da sadece filistin için yapıyorlar? Merak ettim.

Bir Türk olarak ne filistin ne de Ukrayna önemli. Bence Doğu Türkistan daha önemli.

Siyasal islam sebebiyle. Birde isin politik tarafi var. Ukrayna bu savasa biraz da kendi istegiyle girdi. Zelenski, NATO ve ABD'ye fazla guvendi ote yandan diger tarafta boyle bir durum yok direkt zorla isgal var.

Siyasal islam sebebiyle. Birde isin politik tarafi var. Ukrayna bu savasa biraz da kendi istegiyle girdi. Zelenski, NATO ve ABD'ye fazla guvendi ote yandan diger tarafta boyle bir durum yok direkt zorla isgal var.
Güvenmekte haksız da sayılmazlar. Adamlar daha ne kadar destek olacak? Siyasi politikanı "diğer ülkeler beni kurtarır" şeklinde planlarsan sonun böyle olur. Güçlü olmak lazım.

Bir Türk olarak ne filistin ne de Ukrayna önemli. Bence Doğu Türkistan daha önemli.
Bir Türk olarak önce Türkiye'nin diplomatik askeri ve ekonomik olarak daha güçlü olması gerektiğini düşünüyorum.

Güvenmekte haksız da sayılmazlar. Adamlar daha ne kadar destek olacak? Siyasi politikanı "diğer ülkeler beni kurtarır" şeklinde planlarsan sonun böyle olur. Güçlü olmak lazım.

Bir Türk olarak önce Türkiye'nin diplomatik askeri ve ekonomik olarak daha güçlü olması gerektiğini düşünüyorum.

Ukrayna halkini gaza getiren burjuvalar ve devlet adamlari su an Avrupa'da gununu gun ediyor. Ailesi olmayan kadinlar bir sekilde kacti, erkekler can veriyor, ailesi olan kadinlar perisanlik cekiyor. NATO dedigimiz olusum ABD ve kuklalarindan baskasina hizmet etmiyor zaten. Ukrayna, Rusya ile daha ilimli bir politika gudebilirdi ama birilerinin gazina geldi maalesef.

Ukrayna halkini gaza getiren burjuvalar ve devlet adamlari su an Avrupa'da gununu gun ediyor. Ailesi olmayan kadinlar bir sekilde kacti, erkekler can veriyor, ailesi olan kadinlar perisanlik cekiyor. NATO dedigimiz olusum ABD ve kuklalarindan baskasina hizmet etmiyor zaten. Ukrayna, Rusya ile daha ilimli bir politika gudebilirdi ama birilerinin gazina geldi maalesef.
Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Yukarıda ABD'yi çok seven bir arkadaş var, asıl onu ikna etmek gerekiyor çünkü ben de sizinle aynı düşünüyorum: Bu NATO denen oluşum Türkiye'ye Rusya'dan çok daha fazla zarar vermiştir. Daha millet "Avrupa Birliği" diyor. Neyin Avrupa Birliği? Senin dibinde terör oluşumu kuranlarla beraber mi yaşayacağız?

Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Yukarıda ABD'yi çok seven bir arkadaş var, asıl onu ikna etmek gerekiyor çünkü ben de sizinle aynı düşünüyorum: Bu NATO denen oluşum Türkiye'ye Rusya'dan çok daha fazla zarar vermiştir. Daha millet "Avrupa Birliği" diyor. Neyin Avrupa Birliği? Senin dibinde terör oluşumu kuranlarla beraber mi yaşayacağız?

NATO'da ABD ve Turkiye haric dogru duzgun silahli gucu olan bir devlet yok zaten. Avrupa'li devletler savasi da savasmayi da unuttu. Ingilizlerin yine istihbaratlari cok guclu ama onlarin da fiziki bir savas vermeleri zor. Avrupa'da Almanlar harici savasmayi bilen bir millet yok. Onlarin belini de WW II'den sonra ABD oyle bir kirdi ki bugun Almanya'nin tek basina hareket edebilmesi mumkun degil. Kendi tarihlerinden utanan bir halk olusturuldu. Dolayisiyla NATO'da EU'da aslinda Rusya'ya karsi silahli guc icin Turkiye'ye ihtiyac duyuyor. Biz NATO'da olmasak Rusya bize mi saldiracak alakasi bile yok. Ruslar, ABD'liler gibi degil. ABD bugun tum pis islerini gayri resmi olarak bize yaptiriyor orta doguda.

Kendi tarihlerinden utanan bir halk olusturuldu.
Burada Papa Efendi aklıma geldi. Açıkçası, Alman halkının kendi tarihinden utanması gerekiyor ama bu sorunu çözmeyi iyi biliyorlar. Bütün tek suçluyu Hitler yapmıştı. Papa Efendi, dünyada üç tane soykırım olmuş; birini Hitler, birini Stalin, birini de Türkler yapmış dedi. Hiç kimse de çıkıp 'Hitler'i Almanlar seçmedi mi? Neden Almanlar değil de sadece Hitler dediniz?' diye sormadı. Avrupa ve ABD ile ilgili çok konuşulacak konu var da ben bu adamları artık dost olarak görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.