- Makaleler
- 1
Maximiles, eskisi kadar avantajlı değil ne yazık ki. TEB Özel, VakıfBank Platinum Plus ve Wings iyi oluyor. Ziraat, Prestij Plus için 1 milyon TL ile güzel lounge kullanımı hakkı verse de o bankanın faiz oranları ve yatırım seçenekleriyle o kadar parayı hapsetmek pek içime sinmiyor. Kazandırdığından çok kaybettiriyor. Bankamatiğinden euro bile çekemediğimiz bir bankadan bahsediyoruz. Tatildeyken bana tatilimi bırakmamı ve şubelerine uğramamı bile söylemişlerdi. Put… ile başlayan ve çok sevilen Fransızca bir kelimeyi söylememek için zor durdum.Hocam, bende de kredi kartı olarak Maximiles, Ziraat Prestij Plus bir de HSBC Titanium/ bir de Premier var.
Yurt dışında sadece İspanya’dan BBVA ve Santander ile Fransa’dan BNP Paribas kullanıyorum. Üç banka da güzel.Onun dışında Bofa, JpMorgan ve Goldman Sachs'te de hesabım var.
Diğer kartlarımla birlikte 30’dan fazla hakkım oluyor. Kız arkadaşımda da bir ton lounge hakkı var. American Express gibi birkaç kartı kullanıyor. Onsuz öteki odaya bile gitmediğim için pek sorun olmuyor. Her yerde de zaten lounge gerekmiyor. Yalnız kalırsam lounge bölgesinde moralim bozulur. Çoğunlukla girmem bile. Bir ara farklı ülkelere giderken farklı katlardaydık diye onun katında saatlerce beklemiştim. Tuvalete bile uğramadım.Ancak eğer yılda 20'den fazla seyahat ediyorsanız Priority Pass alın. Bence mantıklı olur.
Gecikmeniz yoksa ya ürünleriniz yeni ya da borç/limit oranınız yüksek. O notla kredi kartı alabilirsiniz ama kredideki faiz oranlarını tahmin etmek istemezsiniz.