Hocam, bende de kredi kartı olarak Maximiles, Ziraat Prestij Plus bir de HSBC Titanium/ bir de Premier var.
Maximiles, eskisi kadar avantajlı değil ne yazık ki. TEB Özel, VakıfBank Platinum Plus ve Wings iyi oluyor. Ziraat, Prestij Plus için 1 milyon TL ile güzel lounge kullanımı hakkı verse de o bankanın faiz oranları ve yatırım seçenekleriyle o kadar parayı hapsetmek pek içime sinmiyor. Kazandırdığından çok kaybettiriyor. Bankamatiğinden euro bile çekemediğimiz bir bankadan bahsediyoruz. Tatildeyken bana tatilimi bırakmamı ve şubelerine uğramamı bile söylemişlerdi. Put… ile başlayan ve çok sevilen Fransızca bir kelimeyi söylememek için zor durdum. :D
Onun dışında Bofa, JpMorgan ve Goldman Sachs'te de hesabım var.
Yurt dışında sadece İspanya’dan BBVA ve Santander ile Fransa’dan BNP Paribas kullanıyorum. Üç banka da güzel.
Ancak eğer yılda 20'den fazla seyahat ediyorsanız Priority Pass alın. Bence mantıklı olur.
Diğer kartlarımla birlikte 30’dan fazla hakkım oluyor. Kız arkadaşımda da bir ton lounge hakkı var. American Express gibi birkaç kartı kullanıyor. Onsuz öteki odaya bile gitmediğim için pek sorun olmuyor. Her yerde de zaten lounge gerekmiyor. Yalnız kalırsam lounge bölgesinde moralim bozulur. Çoğunlukla girmem bile. Bir ara farklı ülkelere giderken farklı katlardaydık diye onun katında saatlerce beklemiştim. Tuvalete bile uğramadım. :D
Gecikmeniz yoksa ya ürünleriniz yeni ya da borç/limit oranınız yüksek. O notla kredi kartı alabilirsiniz ama kredideki faiz oranlarını tahmin etmek istemezsiniz.

Gecikmeniz yoksa ya ürünleriniz yeni ya da borç/limit oranınız yüksek. O notla kredi kartı alabilirsiniz ama kredideki faiz oranlarını tahmin etmek istemezsiniz.
Evet, gecikmem olmaz hiçbir zaman. Ürünler yeni ve evet limitim de yüksek.

Valla geçmiş olsun. Naneyi yemişsiniz. Hatta demetini değil direkt tarlasını. Neden kredi kartı için bu kadar beklediniz? Neyse siz pek borç yapmamaya çalışın. O kadar da kötü değil aslında. Az riskli bölgedesiniz. Dümdüz yaşayın. Ödemelerinizi çok geciktirmeyin, yeter.
Ben biraz tabi makaraya vurdum da hocam, bugüne kadar neden kredi kartı almadım, olmayan parayı harcamak bana çok mantıklı gelmiyordu, cebimde param varsa harcarım kafasındaydım. Aslında hala öyleyim fakat evlenince ve büyük miktarlı satın alma ihtiyaçları doğunca mecburen bir kredi kartı sahibi olmak zorunda kaldım. Hala sevmediğim için mesela 1 gün bile ödemesini geciktirmem, asla asgarisini filan ödemem, aylık borcum/taksitim neyse odur benim için, asgari denen şey bile saçma geliyor bana. Belki de bu söylediğim/düşündüğüm şeylerin hepsi mantıksızdır, bilemiyorum.

Evet, gecikmem olmaz hiçbir zaman. Ürünler yeni ve evet limitim de yüksek.
Limitinizin değil de borç ve limit oranınızın yüksek olması sorun. Yeni bir kartın limitini %50’den fazla kullanılırsanız ödeyene kadar notunuzu belirli bir puan aşağı çekiyor ve daha sonra düzeliyor. Çok eski kartlarda %70-80 kullanım bile sorun etmeyebiliyor.
Hala sevmediğim için mesela 1 gün bile ödemesini geciktirmem, asla asgarisini filan ödemem, aylık borcum/taksitim neyse odur benim için, asgari denen şey bile saçma geliyor bana.
Ben de böyleyim. Bankaya havale/EFT ücreti bile ödemeyi sevmezken kredi kartına faiz ödeyemem hiç. Kredi kartı, ödeme aracıdır. Sebepsizce olmayan milyonları harcayıp asgari ödeme ile boğuşmayı çıkaranlar alternatif bir evrenden geliyor olmalı. Zorunluluktan o durumdaysa tabii ki bir şey denemez.

Bayağı dandik bir kayıt olma sistemi var. Hatalı bilgi girdiniz diyip duruyor. Ben bilmiyorum sanki hangi bankadan ne ürünüm olduğunu.

Puanım hali hazırda kart borcum olduğu için mi düşük çıkıyor? 1357 az riskli gözüküyor. Hali hazırda borcu tamamen kapatacak param fazlasıyla mevcut ama taksitle kullanıyorum sürekli. İleride kredi falan sorun çıkarmasın diye. 1 kere bile borcumu geciktirmedim tam zamanında ödedim.

Ziraat kyk kredi kartı kullanıyorum. Sürekli periyodik artış işlemi yapmamı istiyor ama kabul etmiyorum. Diğer bankalarda arada arıyor kart çıkarmam için.

Son düzenleme:
Bayağı dandik bir kayıt olma sistemi var. Hatalı bilgi girdiniz diyip duruyor. Ben bilmiyorum sanki hangi bankadan ne ürünüm olduğunu.

Puanım hali hazırda kart borcum olduğu için mi düşük çıkıyor? 1357 az riskli gözüküyor. Hali hazırda borcu tamamen kapatacak param fazlasıyla mevcut ama taksitle kullanıyorum sürekli. İleride kredi falan sorun çıkarmasın diye. 1 kere bile borcumu geciktirmedim tam zamanında ödedim.

Ziraat kyk kredi kartı kullanıyorum. Sürekli periyodik artış işlemi yapmamı istiyor ama kabul etmiyorum. Diğer bankalarda arada arıyor kart çıkarmam için.
Borç limit oranı %50'den fazlaysa puan fazla artmaz. Kartlar yeniyse de aynı şekilde hemen artmaz. Ben 5 aydır kullanıyorum 1439 puandayım bu ay bir artış olmadı mesela.