Değişen bir şey olmadı hocam. Ayarlar'ı 2 defa kontrol ettimBenim ayarlarım bu şekilde:
Kod:user_pref("browser.cache.disk.smart_size.enabled", false); user_pref("browser.cache.disk_cache_ssl", false); user_pref("browser.cache.disk.metadata_memory_limit", 15360); user_pref("browser.cache.offline.enable", false); user_pref("browser.cache.memory.enable", true); user_pref("browser.cache.memory.capacity", 2097152); user_pref("browser.cache.memory.max_entry_size", 327680); user_pref("browser.cache.frecency_half_life_hours", 18); user_pref("browser.cache.max_shutdown_io_lag", 16); user_pref("browser.sessionstore.enabled", false); user_pref("browser.sessionstore.interval", 1800000);
Hepsini yapabildiyseniz, about:cache sayfasına geldiğinizde Firefox'un disk depolamanızın kapalı olduğunu ve diskin görevini RAM'in üstlendiğini söyleyecektir.
"None, only stored in memory"
Eki Görüntüle 97139
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Ben bunu yeni görüyorum ya. Şöyle bir hata var ve hala fixlenmedi mi? Vay arkadaş boşuna onca zaman kullanmışız.
Hakan Yusuf
Yetkin
Peki disk görevini RAM'e vermek, RAM ömrünü azaltır mı?![]()
Alakası olamaz RAM'in görevi o zaten sürekli yazıp silmek.
0xraptoRwave
Üstün
Yok hocam kullanmıyorum şu anda, bu olay hala devam ediyor mu diye merak etmiştim. Teşekkürler yine de kullanan arkadaşlar için iyi bilgilendirme olur.about:configaltındabrowser.sessionstore.intervaldeğerini 15sn yerine yarım saat yapın.
Yazma işini RAM'e nasıl alabiliriz?Alakası olamaz RAM'in görevi o zaten sürekli yazıp silmek.
Hakan Yusuf
Yetkin
Alamazsınız bu Firefox'un yaptığı bir şey diske yazıyor. RAM kullanmıyor değil diskide harcıyor yanında.
Floorp nasıl peki? Onda da aynı durum var mı?Alamazsınız bu Firefox'un yaptığı bir şey diske yazıyor. RAM kullanmıyor değil diskide harcıyor yanında.
Hakan Yusuf
Yetkin
Floorp'u bilemeyeceğim tarayıcıdan bahsediyorsunuz sanırım ama Chrome'dan örnek verelim Chrome'da diske yazıyor ama Firefox kadar değil yani kısacası Firefox'un ayrıcalığı diske fazla yazması.
- Makaleler
- 9
Zen, Floorp, Firefox aynı şey.
Hocam merhaba. Ben her format sonrası Firefox kurarken verdiğiniz ayarları giriyorum. SadeceKod:user_pref("browser.cache.disk.smart_size.enabled", false); user_pref("browser.cache.disk_cache_ssl", false); user_pref("browser.cache.disk.metadata_memory_limit", 15360); user_pref("browser.cache.offline.enable", false); user_pref("browser.cache.memory.enable", true); user_pref("browser.cache.memory.capacity", 2097152); user_pref("browser.cache.memory.max_entry_size", 327680); user_pref("browser.cache.frecency_half_life_hours", 18); user_pref("browser.cache.max_shutdown_io_lag", 16); user_pref("browser.sessionstore.enabled", false); user_pref("browser.sessionstore.interval", 1800000);
browser.sessionstore.interval ayarını biliyorum. Disk yazma periyodunu uzatıyor. Fakat diğer ayarların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Bunlar tam olarak ne işe yarıyor açıklar mısınız?Yeni konular
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-
Giyim Casio saatlerde %10 indirime ek 300 TL kupon fırsatı
- Caner Uncu
-
-
-